Het ontwerp van De derde trap, één van de ontwerpen van de nieuwe entree.
Het ontwerp van De derde trap, één van de ontwerpen van de nieuwe entree.

Bekendmaking winnaar ontwerp Waterentree Kinderdijk

Algemeen 243 keer gelezen

KINDERDIJK • Maandag 1 april maken Arco Bikker, wethouder van de gemeente Molenlanden en juryvoorzitter Adri Bom, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, het resultaat bekend van de prijsvraag Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk.

De jury selecteert de winnaar uit de vijf plannen die in de tweede ronde van de prijsvraag zijn ingediend. De bekendmaking vindt plaats van 16.30 tot 18.00 uur in Windkracht 4 te Kinderdijk. Inwoners zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De vijf ontwerpen die door de jury worden beoordeeld zijn: Lekdijk Park, Go with the flow!, de derde trap, Intensiveren van de belevingswaarde van het erfgoed, In Spin de Bocht gaat In, Uit Spuit de Bocht gaat Uit. De gemeente is voornemens om aan de winnaar een vervolgopdracht te verstrekken voor uitwerking van het geselecteerde ontwerp tot een voorlopig ontwerp.

Meer informatie over de ontwerpen is te vinden op: www.kinderdijkinperspectief.nl.

Jury
De inzendingen voor de prijsvraag worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Adri Bom-Lemstra (Gedeputeerde provincie Zuid-Holland, zonder stemrecht). De jury bestaat verder uit Yttje Feddes, Feddes Olthof Landschapsarchitecten, vm Rijksadviseur voor het Landschap, Bas Jonkman, Hoogleraar Hydraulic Engineering TU Delft, Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark, Dorus Meurs, architect M&DB Architecten, winnaar prijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk, Leonard de Wit, hoofd Regio Noord-West, Rijksdienst Cultureel Erfgoed en Secretaris van de jury is Cilly Jansen, m.m.v. Bram Talman, Architectuur Lokaal.

Op verzoek van de gemeente Molenlanden wordt de prijsvraag georganiseerd door Architectuur Lokaal.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden