Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: wijntjesfotografie.nl

Gemiva-cliënten houden eigen Roparun-acties

  •   99 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Cliënten van de dagbesteding van de Gemiva-SVG Groep in de Drechtsteden doen op een eigen manier mee aan de Roparun 2019. De komende maanden houden zij diverse acties voor het jaarlijkse evenement in juni om geld in te zamelen voor mensen die te maken krijgen met kanker.

Eén van die acties is het houden van een estafettefietstocht van 500 kilometer in de diverse locaties van de stichting.

De fiets-estafette wordt gehouden op een deskbike, een fiets waarop binnen gefietst kan worden van achter een tafel of bureau. Cliënten kunnen hierop intekenen en hiervoor zelf sponsors zoeken. De opbrengst gaat naar de Roparun, waaraan overigens ook een team van medewerkers van de Gemiva-SVG Groep meedoet. Andere acties zijn onder andere het maken en verkopen van Ropasoep (erwtensoep), het verkopen van zelfgemaakte ijsmutsen, koekjes en taarten, plantjes opkweken en verkopen, statiegeldflessen inzamelen en inleveren en het houden van een sponsorkoffieochtend voor familie en vrienden.

Xtra
De Roparunacties worden gecoördineerd vanuit Xtra, een intern uitzendbureau van de Gemiva-SVG Groep. Cliënten van de dagbesteding kunnen via dit uitzendbureau naast het werken in één van de activiteitencentra of werkplekken nieuwe uitdagingen aangaan door dit aan te geven bij het uitzendbureau. Begeleiders zoeken dan naar mogelijkheden hiervoor. Ook organiseert Xtra trainingen voor cliënten om hun werk goed te doen. Het uitzendbureau is nu meer dan een jaar met veel succes actief. Wie cliënten wil sponsoren, kan mailen naar Xtra@gemiva-svg.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }