Afbeelding
Foto: aangeleverd

BuurtAED-actie in de Fop Smitstraat in Alblasserdam

Algemeen 309 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de Fop Smitstraat in Alblasserdam is deze week een actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie is terug te vinden via de volgende link: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-fop-smitstraat-2953-alblasserdam.

Initiatiefnemer van de actie Nadia van den Hengst: "Er zijn in onze buurt wel AED's opgehangen, maar deze zijn in de avond, nacht en weekenden niet bereikbaar. De Hartstichting is momenteel actief met een reclame voor BuurtAED. Na een check op de website kwam ik erachter dat er bij ons in de wijk Kinderdijk te weinig AED's hangen en dan met name in de buurt van de Fop Smitstraat. De AED's die er hangen, hangen in een gebouw die in de avond, weekend en nachten gesloten is. De AED is daarom niet bereikbaar binnen deze uren. Reden dus om deze actie te starten."

Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo'n '6-minutenzone' te maken zijn 30.000 AED's nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Nadia: "Binnen 30 dagen moet ik een bedrag bij elkaar krijgen van ruim 1600 euro. Philips geeft dan een fikse korting op de AED van 1075 euro en we krijgen dan vijf jaar onderhoud en service."

Deze week zijn in de wijk Kinderdijk flyers rondgebracht over het initiatief.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden