Logo hetkontakt.nl/klaroen
Manal toont een van haar gerechten.
Manal toont een van haar gerechten.

Met Syrisch eten iets positiefs doen voor Alblasserdammers

  •   97 keer gelezen

ALBLASSERDAM • 'Kok Manal'. Zo heeft ze haar project genoemd, onder deze naam is zij te vinden op Facebook. En via Facebook en haar mobiele nummer (06-24945029)  is zij te bereiken voor  vragen en het bestellen van Syrisch eten.

Samen met twee andere Syrische vrouwen kookt Manal elke twee weken op de vrijdag, voor Alblasserdammers. Zoveel er maar willen bestellen. Haar visie en missie is om met dit project iets positiefs terug te doen voor Alblasserdam.

Manal: "Ik ben zelf geholpen toen ik naar Nederland moest komen met mijn gezin. Hier in Alblasserdam heb ik de kans gekregen om veiligheid te vinden, en om een nieuw leven op te bouwen. Inmiddels kennen we de taal en de samenleving voldoende om nu iets terug te geven, dat wil ik heel graag doen. Ik hou van koken, en wil graag dat er meer positief contact ontstaat tussen vluchtelingen en Alblasserdammers. Daarom koken we voor Alblasserdammers."

Alles wat aan geld overblijft na de onkosten is nadrukkelijk geen verdienste voor henzelf, maar wil Manal weer ten goede doen komen aan Alblasserdammers dit dit nú hard nodig hebben. Dit alles doet zij in samenwerking met stichting SIHVA.

Bestellen kan de eerstvolgende keer nog tot donderdag 24 januari. Vrijdag 25 januari kan het eten weer worden opgehaald tussen 16.30 en 18.00 uur bij de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam. Foto's van het eten dat ze gaat maken zijn te vinden op haar Facebookpagina.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }