Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wethouder Peter Verheij met nieuwe bewoners; de familie Stout.
• Wethouder Peter Verheij met nieuwe bewoners; de familie Stout.

Laatste appartement in Hof en Singel in Alblasserdam opgeleverd

  •   265 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Projectontwikkelaar Herkon heeft donderdag 20 december de laatste woning in de wijk Hof & Singel in Alblasserdam overgedragen aan de nieuwe bewoners.

Met de oplevering van dit laatste appartement is de ontwikkeling van de wijk Hof & Singel definitief afgerond. Om dit moment te vieren overhandigde wethouder Peter Verheij de symbolische sleutel aan de nieuwe bewoners van de laatst opgeleverde woning.

De wijk Hof & Singel is dus klaar. Nadat in 2012 gestart werd met het eerste deelproject, werden in de afgelopen jaren in totaal 78 woningen in fasen gerealiseerd. De wijk biedt een grote verscheidenheid aan woningtypen, zo zijn er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, levensloopbestendige woningen en als sluitstuk het appartementencomplex. Richard Revier, ontwikkelingsmanager bij Herkon: "Doordat we vanaf het begin af aan de huidige en nieuwe bewoners bij de ontwikkeling hebben betrokken, hebben we de wensen mee kunnen nemen in het ontwerp, met als resultaat een wijk waar het voor een ieder prettig wonen is."

Wethouder Peter Verheij: "De oplevering van het laatste appartement markeert de afronding van de wijk Hof en Singel. Dankzij creativiteit en samenwerking is een mooie wijk Hof en Singel ontwikkeld die een waardevolle toevoeging aan mooi wonen in Alblasserdam vormt."

De komende weken worden de laatste werkzaamheden rondom het appartementengebouw door Hak BV uitgevoerd. Dit betreft onder andere het aanbrengen van de groenvoorzieningen en de openbare verlichting.

Architectenbureau Van der Padt & Partners was verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw van het hele plan was in handen van Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }