Logo hetkontakt.nl/klaroen

DE-puntenaktie weer van start in Papendrecht

  •   37 keer gelezen

PAPENDRECHT • Voor de vijfde keer staan de inzameldozen voor DE-punten weer verspreid in Papendrecht. Voor de ingezamelde punten, de opbrengst wordt door DE verhoogd met 15%, krijgen de Voedselbanken pakken koffie.

Koffie zit namelijk nooit in de voedselpakketten: het is duur en het bederft niet. Inmiddels is de actie door DE geregeld direct vanuit de Voedselbanken, hoewel de aktie is zeven jaar geleden is bedacht en opgezet door een Lionsclub in Voorburg.  Renée Hassink van de Lions club Alblasserwaard d'Egelantier is vijf jaar geleden voor de regio hier mee gaan doen.

Vooral omdat de Voedselbank het in december best erg druk heeft, blijft zij het voor Papendrecht doen. Sliedrecht en het bijbehorende Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam doen het wel nu zelf.

Inmiddels staan de dozen in de bibliotheek, op de Meent bij Vershoek Kaas, op de Westpolder bij slager De Vries, op de Wilgendonk bij bakker Uljee en in de Middenpolder bij de MCD. Ook staan dozen in de Katholieke kerk,  de Morgenster en de Elimkerk.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }