Foto: Pieter van den Berg
Foto: Pieter van den Berg

Protest tegen ontslagplannen bij Boskalis in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Werknemers van Boskalis uit Papendrecht hebben woensdagochtend en een deel van de middag geprotesteerd tegen de ontslagplannen van het baggerbedrijf.

Aandeelhouders van Boskalis Westminster BV hebben tijdens de actie een open brief ontvangen met de oproep hun sociale verantwoordelijkheid te nemen. Dit gebeurde voorafgaand aan de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

Onrecht in kwadraat
Voorzitter Charley Ramdas van FNV Waterbouw, die de actie mede organiseerde, vertelt: "Deze actie is opgestart door de werknemers van Fairmount, waar alle 34 Nederlanders worden gedumpt en via payroll bedrijf Anglo Eastern vervangen door werknemers uit lage lonen landen. Wij vinden dit, samen met alle getroffen medewerkers, onrecht in het kwadraat.

"Maar ook bij baggermaatschappij Boskalis is er sprake van pijn. Immers één op de drie Nederlandse gezellen en één op de zeven Nederlandse officieren verliest zijn baan. Dit betekent dat er minimaal 60 gezinnen getroffen worden."

En ook bij Smit Salvage gaan er klappen vallen. Daar is een reductie aangekondigd voor 22 zeevarenden. Ramdas: "We willen met zijn allen een duidelijk signaal afgeven aan de aandeelhouders en directie van Boskalis dat met deze reorganisatieplannen morele grenzen worden overtreden."

Op 8 juli kondigde Boskalis aan om de komende drie jaar afscheid te willen nemen van 650 medewerkers, waaronder 150 Nederlanders.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5