Afbeelding

G-team scoort tegen het eerste van PKC

Sport 100 keer gelezen

PAPENDRECHT • De spelers van het G-team van korfbalvereniging PKC beleefden donderdagavond de wedstrijd van hun leven; ze traden aan tegen het eerste van PKC… en wonnen!

De ambiance was zoals die van een echte topwedstrijd; met muziek, de spelers die voorgesteld werden op het grote bord en in de spotlights liepen, de mascottes waren aanwezig en de fotograaf en cameraman van PKC waren aanwezig om alles vast te leggen.

PKC trad aan in de sterkste formatie. Trainer Jan de Jager vertelde halverwege de wedstrijd dat hij dat bewust had gedaan. “Die kennen ze van het G-team allemaal en voor hen is het natuurlijk fantastisch om tegen de bekende namen te spelen.”

Voor de wedstrijd waren de kinderen van het G-team al goed in de stemming, want ze hadden patat met mayonaise gegeten in de kantine van de korfbalvereniging.

Met behoorlijk wat publiek en een goed gevulde en hartstochtelijk meelevende P-side gingen de Giganten, zoals ze door de omroepster werden genoemd, ertegenaan. Het werd donderdag waarschijnlijk de meest ontspannen wedstrijd van het eerste team die ze ooit gespeeld hadden. En de spelers van het G-team genoten met volle teugen van de aandacht en de entourage.

Sommige kinderen verklaarden na afloop tijdens de persconferentie dat ze voor de wedstrijd nog behoorlijk zenuwachtig waren, maar daarvan was tijdens de wedstrijd, die twee keer vijftien minuten duurde, weinig meer van te merken.

In alle rust vonden de spelers van het G-team elkaar en langzaam maar zeker baanden ze zich een weg richting de vijandelijke korf. Hierbij werden ze geweldig begeleid door een groepje vaste trainers van de korfbalvereniging

Uiteindelijk won het G-team met 2-1, een stand die bij rust al was bereikt. Het zal voor de spelers van het eerste van PKC een vreemde gewaarwording zijn geweest, want voor het eerst in de geschiedenis hoorden ze een luid boegeroep van hun eigen aanhang bij de enige goal die ze maakten. Maar ze hadden geen enkel probleem met hun lot van verliezers, integendeel, ze juichten bijna net zo hard als de G-spelers bij de twee goals die zij maakten.

Tijdens de persconferentie na afloop ging het genieten nog even door. De spelers van het G-team vroegen zich af waarom hun tegenstanders niet zo goed gesport hadden. “Jullie waren vandaag gewoon beter”, verklaarde Mady Tims met een ondeugende glimlach

Trainer Jan de Jager wilde na de blamage van zijn team graag volgend jaar een revanche tegen het G-team, en dat werd met luid gejuich ontvangen.

De wedstrijd was bedoeld om het G-korfbal in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Eigenlijk zou dat al gebeuren tijdens de zaalkorfbalfinale in Ahoy, enige tijd terug, maar toen lukte dat niet.

Meer foto’s staan op de website van Klaroen.nl, onder het kopje ‘fotoreportages’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden