Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Profielschets voor nieuwe burgemeester van Papendrecht is opgesteld

Algemeen 252 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester, die volgend jaar aangesteld zou moeten worden in Papendrecht.

Een eerste stap in de zoektocht naar de beste burgemeester van Papendrecht startte in mei dit jaar. Voor het opstellen van de profielschets is aan inwoners, lokale ondernemers en maatschappelijke partners gevraagd om hierover mee te denken. Aan de hand van een vragenlijst kon iedereen dit voorjaar aangeven wat voor eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben en op welke onderwerpen de nieuwe burgemeester zich moet richten.

Profielschets opgemaakt
Aan de hand van de ruim 400 reacties die binnen zijn gekomen is een profielschets opgesteld. In de profielschets staat wat voor burgemeester we zoeken en worden de taken en rollen van de nieuwe burgemeester en wat deze persoon moet kunnen beschreven. Deze profielschets is te vinden op de website van de gemeente.

Openstelling vacature
In een speciale raadsvergadering op 5 juli om 19.30 wordt de profielschets, in bijzijn van de commissaris van de Koning vastgesteld door de raad. Belangstellenden kunnen de raadsvergadering live volgen in de raadszaal of via https://raad.papendrecht.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-Papendrecht-1/2022/5-juli/19:30.

Hierna kan de Commissaris van de Koning de vacature openstellen. De vacature voor de nieuwe burgemeester van Papendrecht wordt op 11 juli in de Staatscourant gepubliceerd. Na de sluitingsdatum van 8 augustus volgt er een periode van gesprekken met een selectie van de kandidaten.

Alle informatie voor de kandidaten is vanaf donderdag 7 juli ook te vinden op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl/burgemeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 19 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden