met video

Gemeenteraad Alblasserdam kiest voor behoud zwembad Blokweer

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeenteraad van Alblasserdam heeft dinsdagavond unaniem gekozen zwembad Blokweer te behouden voor het dorp. 

De raad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om twee mogelijkheden uit te werken. Het gaat om het herstellen van de zwembadbak of het vervangen van de huidige RVS-bak door een betonnen bak. 

Ook heeft de raad geld beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen die voor beide oplossingen nodig zijn. In september kiest de raad voor één van de twee oplossingen. 

Onderstreept
Wethouder Freek de Gier: “De situatie met het zwembad is natuurlijk zeer vervelend. Gelukkig heeft de raad ook het belang van het zwembad voor ons dorp onderstreept en kunnen we nu echt aan de slag om het zwembad weer zo snel mogelijk veilig open te krijgen.”

In de periode tot september gaat het gemeentebestuur voor beide oplossingen specifieker de kosten, doorlooptijd en gevolgen voor bijvoorbeeld energiekosten en beheer in kaart brengen. “Zo kan er in september een goede afweging gemaakt worden.” 

Leeglopen
De Gier vervolgt: “In de tussentijd laten we het zwembad leeglopen en gaan we de systemen helemaal ontmantelen. Ook gaan we gesprekken voeren met de partijen die betrokken zijn bij de bouw en deels ook betrokken zullen zijn bij de herstelwerkzaamheden.”

Lykele Bokhorst van de Beheerstichting Sport Alblasserdam (BSSA): “Gelukkig zien we nu licht aan het eind van de tunnel, want we kunnen niet wachten om weer open te gaan. In de tussentijd kunnen zwemleskinderen gelukkig in Papendrecht en Sliedrecht terecht en hebben Wiekslag en Reddingsbrigade ook oplossingen gevonden.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5