Foto: 123RF.com

Man uit Papendrecht na verkeerscontrole aangehouden voor vuurwapenbezit

  •   keer gelezen

ROTTERDAM/PAPENDRECHT • Twee mannen, waaronder een 23-jarige man uit Papendrecht, zijn op donderdag 16 juni na een verkeerscontrole aangehouden vanwege vuurwapenbezit. De andere man die aangehouden werd, was een 25-jarige Rotterdammer.

Donderdagmiddag voerden agenten van de verkeershandhaving op de Slinge in Rotterdam een verkeerscontrole uit. Een auto viel op en agenten wilden het voertuig, met daarin drie mannen, staande houden. De bestuurder besloot echter anders en ging ervandoor.

Achtervolging
Agenten zetten de achtervolging in en troffen op de Langehorst het voertuig aan. De twee bijrijders waren toen al gevlucht; de bestuurder zat nog in de auto. Op dat moment gaf een getuige aan dat hij de auto kort daarvoor had zien rijden en had gezien dat er een persoon was weggerend en een voorwerp weggooide. Agenten troffen na even zoeken op deze plek een vuurwapen aan.

De bestuurder van het voertuig, een 25-jarige man uit Rotterdam, werd hierop middels een Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) aangehouden. Door oplettendheid van een getuige wist de politie in de omgeving van de Langehorst ook één van de andere inzittenden op te sporen. Ook hij, een 23-jarige man uit Papendrecht, is aangehouden met een BTGV.

Derde inzittende
De politie is nog op zoek naar de derde inzittende van het voertuig. Wie camerabeelden uit de omgeving heeft of iets gezien of gehoord heeft of op een andere manier meer weet van het incident, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Het aanpakken van vuurwapengebruik en vuurwapenbezit is voor politie, openbaar ministerie en gemeente van groot belang. Om (vuurwapen)geweld in de stad terug te dringen treft Rotterdam een aantal maatregelen. Eén van die maatregelen is een tipgeldregeling. Rotterdammers kunnen vermoedens van vuurwapens melden via 06-33236432. De melding komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder. De hoofd officier van justitie bepaalt uiteindelijk of de tipgever met maximaal 750 euro wordt beloond.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5