Foto: Stockfoto

Week tegen Babbeltrucs in de Drechtsteden

  •   keer gelezen

DRECHTSTEDEN • De politie van basisteam Drechtsteden Buiten (Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Sliedrecht en Papendrecht) organiseert van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni de Week tegen Babbeltrucs.

Doel ervan is om met name senioren bewust te maken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met babbeltrucs.

Een groep agenten zal op verschillende tijdstippen in deze week op de weekmarkten van bovengenoemde gemeentes staan. Bezoekers van de markt kunnen hun vragen over babbeltrucs stellen aan de politie en andersom zal de politie de (sub)doelgroep bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met deze trucs.

De agenten staan op maandag 20 juni op de weekmarkt in Alblasserdam (van 09.30 tot 11.30 uur), op dinsdag 21 juni in Papendrecht, op woensdag 22 juni in Hendrik Ido Ambacht en Sliedrecht en op donderdag 23 juni in Zwijndrecht. Op de markten van dinsdag tot en met donderdag zijn de agenten er van 11.00 tot 13.00 uur.

“Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs”, meldt woordvoerder Esther Vonk van de politie. “Een enorm laffe daad, die het vertrouwen van senioren in andere mensen aantast en waarbij vaak (veel) geld afhandig wordt gemaakt. Daarom hebben collega’s van basisteam Drechtsteden Buiten besloten de krachten in de verschillende gemeentes te bundelen en gezamenlijk met een actieweek tegen babbeltrucs te komen.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5