• Joris Libert in Theater De Willem in Papendrecht.
• Joris Libert in Theater De Willem in Papendrecht. Foto: Nanda van Heteren

Leerlingen De Willem geven concert voor onder meer Oekraïense leeftijdsgenoten

Algemeen 1.016 keer gelezen

PAPENDRECHT • Theater De Willem aan de Van der Palmstraat 4 in Papendrecht is donderdag 9 juni tussen 19.30 en 21.00 uur het toneel voor het Willem Junior Academie Concert. Leerlingen van het Willem de Zwijger College in Papendrecht treden gratis op voor Oekraïense leeftijdsgenoten tussen de tien en achttien jaar en andere belangstellenden. 

Scholieren van De Willem volgen naast hun reguliere lessen ook flexuren in de Willem Junior Academie (WJA). Elke dinsdag het negende en tiende lesuur kunnen leerlingen workshops volgen in andere vakgebieden, waaronder dus meedoen in de dansgroep en-/of in de schoolband.
Normaal gesproken heeft dansgroep Gold Army onder leiding van docente lichamelijke opvoeding Sabine Bikker en de schoolband onder leiding van roostermaker Rob Louter jaarlijks een uitvoering. Door de coronapandemie konden de optredens de laatste drie jaar niet doorgaan.

Dinsdag 7 juni is de eerste uitvoering van dit concert geweest. Belangstellenden konden voor 2,50 euro een kaartje kopen. De opbrengst ging naar Bran On Wheels, zodat de zesjarige Bran zich kan verplaatsen in een rolstoelbakfiets. Mede door de inzet van De Willem en Rob Louter in het bijzonder is het volledige bedrag gedoneerd. 

Donderdag 9 juni vindt eenzelfde soort concert plaats. Deze avond is voor jongeren tussen de tien en achttien jaar uit Oekraïne, hun begeleider en voor iedereen ‘die het verdient’. Zij worden door De Willem, Theater De Willem, het regio-overleg vluchtelingen en de desbetreffende gemeenten uitgenodigd. 

Joris Libert (foto in Theater De Willem), leerling uit drie Gymnasium, presenteert het evenement. Waar hij dinsdag nog in het Nederlands de show aan elkaar kon praten, zal hij dat donderdag in het Engels moeten doen zodat het publiek hem ook verstaat. Joris werd door zijn docente debat Eveline Bergwerf gevraagd voor deze naar eigen zeggen eervolle taak. “Ik vind het erg belangrijk dat we dit evenement organiseren met onze school voor deze leeftijdsgenoten. Muziek en cultuur brengen mensen samen. Zelf ben ik erg enthousiast over het feit dat ik mag presenteren, ik houd namelijk erg van spreken.”

Over het evenement zelf is Joris ook te spreken. “Het aanbod qua muziekstijlen is erg breed, dus er echt voor ieder wat wils. Er worden bekende en onbekende covers door de schoolband uitgevoerd. Muziek van onder meer ABBA, Meau, Tiësto, Rihanna en My Chemical Romance komt voorbij. Uiteraard danst de Golden Army op alle nummers.”

De Willem organiseert het evenement, Theater De Willem doet het licht en het geluid die avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden