Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

De Haan Stichting doneert 42.000 euro aan goede doelen

Algemeen 308 keer gelezen

REGIO • De A.A. de Haan Stichting heeft in het voorjaar ruim 42.000 euro gedoneerd aan meer dan twintig organisaties in de Alblasserwaard.

De stichting steunt ruim 25 jaar uiteenlopende activiteiten die zonder extra bijdragen niet mogelijk zouden zijn. De A.A. de Haan Stichting werd in 1995 opgericht door ondernemer en toenmalig directeur van De Haan Tankstations Arnold A. de Haan. Hij was zeer betrokken bij de Alblasserwaard.

De stichting verstrekt per jaar zo’n 40.000 euro en eens per twee jaar ongeveer 80.000 euro aan een groot project, voor uiteenlopende activiteiten op het vlak van kunst en cultuur, sport en recreatie, gezondheid en zorg, natuur en milieu, onderwijs en educatie.

In de loop van de jaren werd ruim gedoneerd, onder meer aan een hospice, sportevenementen, kunstprojecten en speeltuinverenigingen. Dit voorjaar werd onder meer gedoneerd aan een molenstichting, een volksdansgroep, het baggerfestival en twee Odensehuizen.

Dit jaar werd er in de regio onder meer gedoneerd Stichting Molen de Vriendschap te Bleskensgraaf (2000 euro), Symphonia Hoogblokland (1250 euro), Dorpsberaad Noordeloos (750 euro), Stichting Avond 4 Daagse Alblasserdam (500 euro), Stichting Deltaconcerten, uitvoering Kinderdijk (1250 euro), Oranjevereniging Wilhelmina te Noordeloos (1000 euro), Kinderdagcentrum Maasplein te Alblasserdam (4658 euro), Zwembadvereniging de Spettertuin te Noordeloos (1500 euro), Met Elkaar voor Elkaar te Brandwijk 1250 euro) en Stichting Odensehuis Alblasserdam (3500 euro).

In het najaar 2022 volgt een nieuwe toedelingsronde; aanvragen zijn in te dienen vóór 1 oktober 2022. Voor meer informatie: www.dehaanstichting.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws gisteren
• De onthulling van de gedenksteen op het Weense Plein, met v.l.n.r. burgemeester Van Driel, ambassadeur Harz, wethouder Van der Borg en de heer Zwijnenburg.
Onthulling gedenksteen van het gerenoveerde Weense Plein in Papendrecht: 'Iets om trots op te zijn' Nieuws 27 mrt, 08:19
Afbeelding
Zo komen flexwoningen 'De Loopplank' in Alblasserdam er uit te zien met schetsen 27 mrt, 07:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden