Foto: Aangeleverd

Reanimatiecursussen bij Sterk Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Sterk Papendrecht heeft onlangs een reanimatiecursus voor vrijwilligers georganiseerd en verzorgt binnenkort nieuwe trainingen voor vrijwilligers.

Voor veel vrijwilligers die werken met een kwetsbare doelgroep is het denkbaar dat ze ooit te maken krijgen met een incident waarbij Reanimatie of EHBO moet worden toegepast. Janny Nijstad van het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht vertelt uit eigen ervaring: “Als er iets gebeurt, dan ben je blij dat je kunt herkennen wat er aan de hand is en weet hoe te handelen totdat professionele hulpverleners zijn gearriveerd.”

Nijstad: “Als Vrijwilligerspunt vinden wij het belangrijk dat inwoners die zich inzetten als vrijwilliger en daarbij in aanraking komen met kwetsbare mensen, weten hoe te handelen bij een incident. Dit zal bevorderen dat iedereen, deelnemers en vrijwilligers, met een gerust en veilig gevoel kunnen deelnemen aan activiteiten.”

Op 9 en 16 mei hebben zeven vrijwilligers van het Odensehuis, de Voedselbank en Bij Bosshardt deelgenomen aan de Reanimatietraining die georganiseerd was door het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht en Volksuniversiteit. Gewoon, omdat ze het belangrijk vinden om te kunnen helpen in het geval van een incident.

Door een financiële bijdrage vanuit het Vitaliteitsakkoord Papendrecht kan deze training meerdere malen geboden worden in 2022. Vrijwilligers kunnen kosteloos deelnemen. Voor meer informatie of aanmelding: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5