Foto: Papendrecht Media

OM: ‘Veroorzaker dodelijk ongeval Edisonweg reed door rood en te hard’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Volgens het Openbaar Ministerie reed de 24-jarige automobilist uit Papendrecht in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei met een veel te hoge snelheid door het rode verkeerslicht bij de Edisonweg, waardoor twee vrouwen van 18 en 19 jaar oud werden aangereden en zijn overleden. De Papendrechter wordt daarom doodslag ten laste gelegd. Dit is bij verkeersongevallen de zwaarste beschuldiging in het strafrecht.

Het voorarrest van de man is deze week met negentig dagen verlengd. Binnen drie maanden gaat de eerste pro forma-rechtszitting plaatsvinden in de rechtbank. Tijdens deze openbare zitting, zal het Openbaar Ministerie verder ingaan op de zaak en kan ook de advocaat van de verdachte eventuele onderzoekswensen kenbaar maken.

De bijrijder van de auto is geen verdachte. Hij ging na het ongeval op de vlucht, maar heeft zich later gemeld. Hij is inmiddels gehoord als getuige.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat er ‘richting de honderd kilometer’ per uur is gereden, waar maximaal dertig kilometer per uur was toegestaan. En nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat er dus ook door het rode licht is gereden.

Het dodelijke verkeersongeval gebeurde vrijdag 6 mei op de kruising Molenpad met het Edisonweg, nabij de Grote Beer in Alblasserdam. Een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam reed, met een 18-jarige vriendin uit Alblasserdam achterop, op de snorscooter vanaf het Molenpad en richting Alblasserdam. Op de kruising bij de verkeerslichten ontstond een botsing. De 19-jarige overleed ter plaatse en de 18-jarige overleed later in het ziekenhuis. “De meiden hebben absoluut geen verkeersovertreding gemaakt,” benadrukt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5