• De handen worden over en weer geschud.
• De handen worden over en weer geschud. (Foto: Aangeleverd)

Handtekeningen voor woningbouw op terrein manege Polderstraat

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met Polderstraat Alblasserdam B.V. hebben de deelnemende partijen op dinsdag 17 mei de overeenkomst getekend voor woningbouw op het terrein van de voormalige manege aan de Polderstraat.

In deze overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over financiën, taken van gemeente en ontwikkelaar en de voortgang van het bouwproject.

Koopwoningen
Op het terrein komen koopwoningen voor de gemiddelde en ruimere beurs. De ontwikkelaar heeft bovendien het voornemen om 30% sociale koop / koopwoningen voor starters te realiseren. Hierdoor krijgen startende Alblasserdammers op de woningmarkt de kans om een huis in eigen dorp te kopen. Zo kunnen zij profiteren van de voordelen van een koopwoning.

Het nieuwe bestemmingsplan zal aan de gemeenteraad voorgelegd worden nadat de raad zich over dit voornemen heeft kunnen uitspreken.

Historie en huidige bebouwing
De eerste contouren van het project zijn geschetst. Die kwamen tot stand na twee inloopavonden met omwonenden en advies van externe stedenbouwkundigen. Bij het bepalen van de contouren speelden de historie van de locatie en de huidige gebouwen op het terrein een belangrijke rol. In totaal komen er 47 woningen. Het gaat om 3 appartementen, 2 twee-onder-een-kap-dijkwoningen, 12 rug-aan-rugrijwoningen, 14 twee-onder-een-kapwoningen en 16 starters-rijwoningen.

Woningbouwopgave
De woningbouw op het terrein levert een bijdrage aan onze woningbouwopgave. Met onder andere de woningbouw op de Wipmolenlocatie, op het Kloosterrein en het Zuidelijk Havengebied maakt Alblasserdam op dit gebied een inhaalslag.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5