Foto: Janny den Besten

Leerlingen groep 7 uit Papendrecht maken kennis met regionale bedrijven

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Woensdag 25 mei zal voor de zesde keer de Techniekroute Papendrecht plaatsvinden.

Twee jaar heeft de route door corona niet kunnen plaatsvinden maar dit jaar kunnen de leerlingen en bedrijven gelukkig weer elkaar ontmoeten.

Leerlingen van groep 7 van een aantal Papendrechtse basisscholen leggen tussen 09.00 en 12.00 uur de Techniekroute af. Op deze manier maken ze kennis met techniek bij diverse bedrijven in Papendrecht, Dordrecht en Alblasserdam.

De eerste Techniekroute werd in 2015 gehouden met vier basisscholen en acht bedrijven. Dit jaar bezoeken leerlingen van de Beatrixschool, Prins Constantijnschool, OBS De Wielen, ‘t Kofschip, Anne Frankschool, Oranje-Nassauschool en de Viermaster in Papendrecht Fokker, Veth Propulsion, Van de Grijp Buizen, Gebr. De Koning, Rovanda, Boskalis, IV-Groep en de gemeentewerf. In Alblasserdam zijn dat FNsteel en Valk Welding.

De leerlingen, docenten en begeleiders gaan op de fiets of per bus naar de bedrijfsbezoeken in Alblasserdam en Papendrecht.

Doel van de Techniekroute is leerlingen van jongs af aan te laten ervaren wat techniek is en wat het inhoudt door ze kennis te laten maken met onderdelen en eindproducten die in de bedrijven worden gemaakt. De Techniekroute heeft als thema ‘zien – horen – doen’ en maakt deel uit van de technische ‘leerlijn’, een leerprogramma waarin de kinderen feeling met en inzicht in techniek krijgen.

De start is om 08.40 uur, wanneer leerlingen, docenten en begeleiders gaan met een bus of per fiets naar het betreffende bedrijf gaan. Van 09.00 tot 10.00 uur gaat de helft van de leerlingen uit de bus naar een bedrijf en de helft van de leerlingen uit dezelfde bus gaan naar een ander bedrijf. In het volgende uur wisselen de leerlingen. De techniekroute duurt tot 11.30 uur.

Voor hun deelname ontvangen de leerlingen van de gemeente een techniekcertificaat. De bedrijven die cijf jaar aan een activiteit m.b.t. Onderwijs & Arbeidsmarkt deelnemen in het kader van de samenwerking tussen de 3 O’s (Onderwijs, Ondernemers en Overheid), ontvangen daarvoor een plaquette.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5