<p>• Het zwembad van Papendrecht</p>

• Het zwembad van Papendrecht

(Foto: Aangeleverd)

OP tegen toegangsregistratie bij zwembad in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft kritische vragen gesteld over de toegangsregistratie voor het zwembad en het Sportcentrum in Papendrecht, die op maandag 16 mei ingaat.

Voortaan zou iedereen zich online dienen aan te melden (via de website van het Sportcentrum) om een kaartje te reserveren om te gaan zwemmen. “Persoonlijk vind ik dit een maatregel die veel te ver gaat”, stelt Ruud Lammers van OP.

“In tijden van Covid-19 was dit nog enigszins uitlegbaar en verdedigbaar in verband met de geldende regels voor maximum toelating van het aantal personen in een overdekte inrichting bij onderling afstand houden. Maar nu Covid-19 niet meer speelt, lijkt dit een overbodige, drempelverhogende, en vanuit privacy oogmerk ongewenste maatregel te zijn.”

De fractie van OP wil onder meer van het gemeentebestuur van Papendrecht weten waarom en hoelang de persoonsgegevens door het zwembad en het sportcentrum worden bewaard.

En: “Is deze praktijk verenigbaar met de richtlijnen van het landelijk geldende privacy beleid?”

Ook wil OP weten of deze maatregel eventueel ook voor andere gemeentelijke organisaties gaat gelden.

Lammers meldt verder dat een baliemedewerker verteld zou hebben dat de maatregel was ingesteld in het kader van de ‘bestrijding van vandalisme/agressie en dat soort zaken’. Onafhankelijk Papendrecht wil weten of dat klopt en had graag gezien dat deze maatregel eerst besproken was in de gemeenteraad. Het liefst zou de partij de persoonsregistratie bij toegang tot het zwembad willen intrekken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5