• SoliD tijdens het HaFaBra jeugdorkesten festival in Dordrecht.
• SoliD tijdens het HaFaBra jeugdorkesten festival in Dordrecht. (Foto: Aangeleverd)

Jeugd van Soli Deo Gloria winnaar op muziekfestival

  •   keer gelezen

DORDRECHT • SoliD, de gevorderde slagwerkers van Soli, heeft zaterdag 14 maart de prijs voor het beste optreden gewonnen tijdens het HaFaBra jeugdorkesten festival in Dordrecht.

Zaterdag reisden maar liefst vier jeugdorkesten van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam af naar het Energiehuis in Dordrecht voor het HaFaBra jeugdorkesten festival, georganiseerd door cultuurcentrum ToBe. HaFaBra staat voor Harmonie, Fanfare en Brasband. Uit de hele regio waren jeugdorkesten naar Dordrecht gekomen om mooie optredens te verzorgen die werden beoordeeld door juryleden Rob Balfoort en Leon Vliex.

De prijs voor het beste optreden in de categorie muzikaal werd gewonnen door jeugd slagwerk formatie SoliD, de gevorderde slagwerkers van Soli onder leiding van dirigent Bert Slingerland wisten de jury te imponerende met een indrukwekkend optreden wat door de jury werd gewaardeerd met gemiddeld een 9.

Ook de andere orkesten van Soli; Opstap SoliD onder leiding van Marleen Brugmans en de blazers orkesten Solide en Opstap Solide onder leiding van Jurgen Nab wisten mooie optredens te verzorgen waarbij die door de jury goed gewaardeerd werden op aspecten als samenspel, klank en podiumpresentatie.

In de (opstap)orkesten van Soli leren beginnende leerlingen de fijne kneepjes van het orkestspel en krijgen zij uitleg van de vakbekwame docenten en dirigenten over het spelen in een orkest. Naast de individuele lessen leggen zij hiermee de basis voor een mooie hobby. Wie interesse heeft in muziekles en/of wil meespelen in één van de orkesten, kan een kijkje nemen op www.sdgalblasserdam.nl of vrijblijvend langskomen op een repetitieavond. De opleidingscoördinatoren vertellen graag meer over de vele mogelijkheden die Soli te bieden heeft.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5