Foto: Ferry Blangé

Ook op het Willem de Zwijgercollegezijn de examens begonnen

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De eindexamens zijn afgelopen donderdag van start gegaan.

Op het Willem de Zwijgercollege zijn ze blij dat het ‘COVID19 examenloze 2020’ gelukkig geschiedenis is. Net als vorig jaar worden de examens ‘gewoon’ afgewerkt. Er zijn nog wel maatregelen getroffen om de gevolgen van de pandemie op de examenleerlingen op te vangen. Zo mogen de leerlingen bij de examenuitslag het cijfer van één vak buiten de kernvakken wegstrepen om te slagen. 

Verder hebben zij twee herkansingen in plaats van de gebruikelijke enkele. Ook worden er drie tijdvakken op school aangeboden, waarbij de leerlingen ervoor mogen kiezen om hun examens te spreiden over het eerste en tweede tijdvak. Van de bijna 250 leerlingen die examen doen maken er maar vijf leerlingen gebruik van deze regeling. Op de Willem is ook dit jaar hard gewerkt om eventuele achterstanden weg te werken. Na de laatste toetsweek kregen de examenleerlingen ook nog een uitgebreide examentraining aangeboden op school.

Op het Willem de Zwijger College worden de centrale examens afgewerkt in de gymzalen. Leerlingen mogen in transparante etui hun pennen meenemen en hebben in transparante brooddozen en flesjes zonder etiket van alles bij zich om vocht en suikertekorten tijdens de examens te voorkomen. Zodoende konden surveillanten zien dat er massaal Dextrootjes werden gegeten, er ook fruit en groente in de lunchboxen zat en dat gigantische zakken met winegums werden weggewerkt.

Aan leerlingen, die -ondanks de absolute stilte- toch last hebben van ‘omgevingsruis’, werden oordopjes uitgedeeld. En mocht de temperatuur weer tropische hoogtes bereiken, dan brengen de conciërges alras flesjes gekoeld water naar de examenkandidaten.

Kortom: een spannende tijd, want op 9 juni horen gymnasium-, vwo-, havo- en mavoleerlingen de uitslag van het eerste tijdvak. De vmbo basis- en kaderleerlingen horen dat pas op 15 juni.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5