Foto: Erik Reis - IKOstudio

Workshops voor vrijwilligers in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Vrijwilligerspunt Papendrecht organiseert workshops om vrijwilligers te ondersteunen bij het contact maken en het voeren van een goed gesprek. Dat is van belang voor vrijwilligers die een maatje zijn voor iemand, ontmoetingsactiviteiten organiseren of huisbezoeken brengen bij ouderen.

Deze workshops zijn speciaal bedoeld voor vrijwilligers die (soms best moeilijke) gesprekken voeren met inwoners.

De workshops worden gegeven door Luistergoud (voorheen de Luisterlijn). Luistergoud biedt workshops in ‘luistergesprekken’ voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor de medemens. Deelnemers aan de workshops leren om betere, helpende gesprekken te voeren. Gesprekken waarin de gesprekspartner zich echt gehoord en gezien voelt en waarin vrijwilligers ook goed voor zichzelf zorgen.

Tijdens de workshop ‘Actief luisteren’ verbeteren de deelnemers hun luistervaardigheid. Luisteren lijkt passief maar wanneer je écht naar iemand luistert is dat een actieve bezigheid. Je biedt niet alleen je aandacht aan, maar je zet ook vaardigheden in; vaardigheden die leiden tot een beter contact. Deze vaardigheden zijn bijvoorbeeld: aandachtig zijn, aansluiten en doorvragen.

Dan is er ook nog de workshop ‘Communiceren! Valt daar nog iets in te leren?’. Aan de orde komen valkuilen in de communicatie, zoals het overnemen van het verhaal, bagatelliseren of overdreven reageren, bezet luisteren, suggestieve vragen stellen, veroordelen en nog meer.

De workshops bestaan uit één bijeenkomst van drie uur. De data zijn maandag 23 mei van 19.00 tot 22.00 uur of maandag 30 mei van 09.30 tot 12.30 uur of van 19.00 tot 22.00 uur. De workshops zijn gratis voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties.

Voor meer informatie of aanmelding: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5