• Wethouder Kees Jongmans (links) overhandigt de eerste gedichtenbundel aan Roel Teeuwen van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.
• Wethouder Kees Jongmans (links) overhandigt de eerste gedichtenbundel aan Roel Teeuwen van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. (Foto: Bert Bons)

Wethouder overhandigt gedichtenbundel van oudste leerlingen Het Kompas in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Kees Jongmans van de gemeente Alblasserdam heeft maandagmiddag 9 mei de eerste gedichtenbundel van de kinderen van groep 8 van basisschool Het Kompas overhandigd.

De kinderen hadden de gedichten gemaakt tijdens een workshop van dichter Jos van Hest die hij gaf op een bijzondere plek: bij het Rijzenwiel aan de West Kinderdijk in Alblasserdam. Maandag 9 mei zagen de kinderen hun eigen gedicht gedrukt in een bundel weer terug.

De workshop hoort bij het project ‘Dichter bij de Polder’ van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. Zij nodigen landelijk bekende dichters uit om een gedicht te schrijven op een gekozen plek in het landschap van de Alblasserwaard. Van het gedicht wordt een bronzen plaquette gegoten die op deze plek komt staan. In 2020 maakte Anne Vegter het gedicht Rijzenwiel aan de West Kinderdijk in Alblasserdam. Het is het 25e gedicht in deze reeks van ‘polderpoëzie’.

Omdat de Lionsclub educatie gecombineerd met cultuur erg belangrijk vindt, kreeg de bovenbouw van de school in de buurt van het gedicht een workshop aangeboden. De dichter schrijversdocent Jos van Hest leerde de kinderen in deze workshop met woorden te spelen.

De gedrukte bundel wordt opgenomen in de collectie van de Koninklijke bibliotheek in Den Haag, te koop in de boekhandel en is ook te lenen in Alblasserdam bij bibliotheek Aanzet.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5