Foto: Henk Duyster
fotoreportage

Indrukwekkende Dodenherdenking bij monument in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat in Alblasserdam werd woensdagavond 4 mei op indrukwekkende wijze de slachtoffers herdacht van oorlogsgeweld.

Na de Vesper in Landvast was er een stille tocht naar de Polderstraat. Daar vond de plechtigheid plaats met de traditionele twee minuten stilte.

Er was een toespraak van burgemeester Jaap Paans en er was ruime aandacht voor de situatie in Oekraïne, onder meer met een toespraak. Kinderen droegen gedichten voor en de namen van de slachtoffers werden voorgelezen.

De kranslegging werd gedaan door burgemeester Jaap Paans, samen met Oksana Ooms uit Alblasserdam, die Oekraïense roots heeft. Ook werden er kransen gelegd door veteranen/militairen en de scouting.

Klokslag middernacht van woensdag 4 op donderdag 5 mei werd de uitgelichte vlag bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat conform protocol van halfstok naar top gehesen door een delegatie van de Alblasserdamse Veteranen uit vijf onderdelen van de krijgsmacht. Tevens werd het monument prachtig belicht met het Rood-Wit-Blauw-Oranje, afgewisseld met Blauw-Geel van Oekraïne.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5