• Een tekening van hoe het zuidelijk deel van de Kraaihoek eruit komt te zien.
• Een tekening van hoe het zuidelijk deel van de Kraaihoek eruit komt te zien. Foto: Aangeleverd

Woonkracht10 mag verder aan de slag met herontwikkeling eerste deel Kraaihoek

Algemeen 1.039 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond met ruime meerderheid besloten om de herstructurering van het eerste deel van de wijk Kraaihoek in gang te zetten.

Er komen 139 woningen en appartementen, waar nu nog 99 sociale huurwoningen staat uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Die woningen rond de Boomgaardstraat, de Weteringsingel en een gedeelte van de Badhuisstraat voldoen al jaren niet meer aan de huidige normen en gaan plaatsmaken voor moderne rijwoningen en appartementen in de sociale sector, die in de toekomst aangesloten gaan worden op warmtenet. Van de toekomstige appartementen en woningen zullen er 61 bestemd zijn voor senioren en 10 voor jongeren tussen de 23 en 30 jaar.

Alleen D66 stemde tegen, omdat de partij vindt dat de gemeente aan de bewoners en omwonenden onvoldoende gelegenheid heeft gegeven om te participeren. “Ze hebben een alternatief plan gepresenteerd. Daar is niets mee gedaan”, betoogde Trijntje van Es van D66. Ze vreesde voor bezwaren, waardoor de plannen onnodig vertraagd zouden kunnen worden.

Wethouder Arno Janssen was het niet eens met D66. “Er is veel geparticipeerd in dit plan, ook met deze mensen die met een alternatief plan zijn gekomen.” Volgens dat alternatieve plan zou een appartementencomplex, dat nu ingetekend staat aan de Badhuisstraat (tegenover de Kleine Waal), verplaatst moeten worden naar de andere kant van het plangebied. Vlakbij De Meent dus. Dat zou minder overlast geven in de Badhuisstraat en meer daglicht en beter uitzicht verschaffen aan de bewoners van de Kleine Waal.

Wethouder Janssen gaf echter aan dat er geen enkele reden is om iets te veranderen aan het plan. Sterker nog; hij vertelde dat er acht appartementen minder gebouwd zouden kunnen worden als het complex aan de andere kant van het plangebied zou komen. Ook blijven er dan minder parkeerplekken over. “Als we dat doen, is het plan niet meer haalbaar.”

Nu de gemeenteraad besloten heeft om de herstructurering van dit deel van de Kraaihoek in gang te zetten, wordt het plan ter inzage gelegd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden