• Een mantelzorgwandeling.
• Een mantelzorgwandeling. (Foto: Aangeleverd)

Succesvol eerste halfjaar voor het Vitaliteitsakkoord in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De stuurgroep die in Papendrecht belast is met de uitvoering van het Vitaliteitsakkoord is tevreden over hoe het eerste half jaar verlopen is.

Het Vitaliteitsakkoord is in juni 2021 tot stand gekomen om inwoners van Papendrecht vitaler en gezonder te maken. Een stuurgroep van zeven leden met Team Sportservice Papendrecht als aanjager heeft in de eerste zes maanden meerdere aanvragen goedgekeurd en verschillende verbindingen gelegd.

In het kader van ‘iedereen kan meedoen’ heeft de stuurgroep ervoor gezorgd dat kinderen die in armoede leven aan sportevents kunnen meedoen en dat kinderen met een handicap een officieel zwemdiploma kunnen behalen.

Om het sporten voor de jeugd te stimuleren werd onder meer The Daily Mile geïntroduceerd op basisschool ’t Kofschip en konden kinderen tot en met zes jaar kennismaken met tennis. Ook krijgen drie basisscholen in Papendrecht wekelijks extra sportlessen die gericht zijn op motoriek en kennismaken met sport.

Senioren kunnen aan de slag met ‘walking tennis’ en padel bij Top Tennis en er zijn wekelijkse beweegtrainingen die gericht zijn op valpreventie voor 65-plussers. Verder zijn er wekelijkse mindfulness wandelingen om mantelzorgers vitaal te houden, zodat zij in de zorg voor hun partners met dementie kunnen blijven voorzien.

Daarnaast is er een maatschappelijk project om jongeren lekker in hun vel te krijgen door te richten op dagelijks functioneren, lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en meedoen.

“Als stuurgroep zijn we absoluut tevreden over het aantal binnengekomen aanvragen en de diversiteit daarin”, vertelt projectcoördinator Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht. “De stuurgroep is samengesteld met mensen uit verschillende disciplines waardoor aanvragen redelijk snel in behandeling kunnen worden genomen en de energie erin blijft. In de komende periode hopen we meer aanvragen vanuit sportverenigingen te mogen ontvangen.

Mogelijke projecten en andere ideeën zijn welkom bij de stuurgroep. Contact kan opgenomen met Marvin Straver via mstraver@teamsportservice.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5