SGP Alblasserdam: ‘Ook zonder QR-code naar zwemles’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wat SGP Alblasserdam betreft moeten ook ouders die geen QR-code hebben hun kinderen kunnen begeleiden bij zwemles. Het bestuur van zwembad Blokweer verleent daar totnogtoe geen medewerking aan.

Volgens de SGP gaan Alblasserdamse kinderen nu niet naar zwemles omdat hun ouders/begeleiders geen QR-code kunnen laten zien. Een ongewenste situatie, laat de partij weten aan burgemeester en wethouders. 

‘Zwemles komt ten goede aan de veiligheid voor kinderen, zeker in onze waterrijke omgeving. Op andere plaatsen in ons land wordt bij zwembaden niet gecontroleerd op de QR-code als dit gaat om begeleiders van kinderen die zwemles volgen. Zwemles wordt daar gekwalificeerd als onderwijs en binnen onderwijs geldt de verplichting tot het tonen van de QR-code niet.’

Blokweer
Een gesprek met het bestuur van zwembad Blokweer leverde niets op. Vandaar dat de SGP vraagt of het college actie wil ondernemen. ‘Welke mogelijkheden heeft het college om (nogmaals) met het bestuur van zwembad Blokweer (BSSA) in gesprek te gaan om hen ontheffing te verlenen om de QR-code te controleren bij begeleiders van kinderen die zwemles volgen?’

Ook vraagt de SGP of de burgemeester bereid is dit onderwerp als knelpunt in het huidige corona-beleid aan te kaarten binnen het veiligheidsberaad van de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. ‘In dat verband kan dan worden bezien hoe dit risico van zwemveiligheid kan worden vermeden.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5