Foto: Stockfoto 123RF

Geen verlenging noodbevelen voor woningen gemeente Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam heeft besloten om de noodbevelen voor de twee woningen aan de Merelstraat en aan De Boezem niet te verlengen. Dat betekent dat de woningen vanaf woensdag 2 februari niet meer gesloten zijn.

In november 2021 is een verlenging van noodbevelen afgegeven voor de sluiting van een woning aan de Merelstraat en een woning aan De Boezem in Alblasserdam tot en met 1 februari 2022. Die maatregel wordt na 1 februari opgeheven. Een aantal veiligheidsmaatregelen in de omgeving blijft voorlopig nog aanwezig. Gemeente en politie blijven de situatie in beide straten volgen en blijven voor bewoners aanspreekbaar.

Geen specifieke dreiging
Uit het recente advies van het Openbaar Ministerie en politie zijn geen feiten en ook geen specifieke dreiging naar voren gekomen om de woningsluitingen te verlengen. Als er geen aanleiding is om de woningen gesloten te houden dan moet de sluiting eraf, omdat er dan geen juridische basis voor is. De driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie heeft besloten dat een aantal veiligheidsmaatregelen nog wel blijft.

Burgemeester Paans: “ Het strafrechtelijk onderzoek wordt afgebouwd. Als er aanleiding voor is, wordt het onderzoek geïntensiveerd. Vanuit politie en Openbaar Ministerie blijft er contact met andere politieregio’s waar ook strafrechtelijke onderzoeken lopen. Het onderzoek heeft geleid tot diverse aanhoudingen; het grootste deel van deze mensen zit nog vast. De inhoudelijke behandeling van de strafzaken tegen deze verdachten zal binnenkort plaatsvinden. Ik denk zeker dat dit een waarschuwing is aan de criminelen die achter de bedreigingen zitten. Ik ben van mening dat dit een goed moment is om naar een normalisering van de situatie te gaan.”

Reeks incidenten
In augustus 2021 is Alblasserdam opgeschrikt door een aantal geweldsincidenten en bedreigingen. Naar aanleiding daarvan zijn op verschillende plekken diverse (on)zichtbare maatregelen getroffen. De gebeurtenissen hadden grote impact op de getroffenen en buurtbewoners. Bewoners van De Boezem en Merelstraat zijn geïnformeerd over de besluiten van de driehoek. De woning aan de Merelstraat is al langere tijd niet bewoond. Deze woning zal binnenkort in de verkoop gaan. De woning aan De Boezem zal in de komende tijd hersteld worden door de eigenaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5