<p>• Een impressie van hoe de flats eruit kunnen gaan zien.</p>

• Een impressie van hoe de flats eruit kunnen gaan zien.

(Foto: Gemeente Papendrecht)

Brede instemming voor twee flats op locatie Van Wijngaarden in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond 27 januari met een ruime meerderheid besloten om twee flats te realiseren op de locatie Van Wijngaarden, op de hoek van de Veerweg met de Vondellaan.

Er waren wel wat bedenkingen en twijfels, maar uiteindelijk stemden alleen GroenLinks en André Stremler van PAB tegen de twee appartementencomplexen van zeven en elf bouwlagen. André Stremler, die als enige binnen zijn partij tegen stemde, vond dat er eerst een goede discussie moet komen over de gewenste omvang van nieuwe woongebouwen. Bert Grimmius van GroenLinks stemde tegen, omdat de woningen aldaar alleen in het ‘dure en middendure’ segment zitten. Grimmius wil graag ook starterswoningen op die locatie.

Maar dat was volgens wethouder Arno Janssen niet mogelijk in dit project. “Als je kiest voor een lager segment, komt dit niet van de grond”, reageerde hij. Daarbij verwees hij naar andere woningbouwprojecten in het dorp, waar wel voor starters gebouwd wordt en minder dure koopwoningen gerealiseerd worden.

Het CDA probeerde nog om een bouwlaag van het project af te halen, omdat elf bouwlagen ‘onpapendrechts’ hoog zou zijn, maar die poging had geen succes. De hoogte van het gebouw zou dan geen 35 meter moeten worden, maar 32,4 meter. “Dat ziet niemand vanaf de begane grond”, reageerden onder meer Trijntje van Es (D66) en Margré van Wijngaarden (PAB).

Op diverse andere plaatsen in Papendrecht staan al flats van elf bouwlagen, dus zo uniek is de hoogte van het project aan de Vondellaan nu ook weer niet, vond Akkie Bokma van de VVD. Ook wethouder Janssen wilde niets weten van een verdieping minder. Hij refereerde aan afspraken die er gemaakt zijn met de projectontwikkelaar en dat daar nu niet meer van afgezien kan worden.

Diverse partijen gaven aan dat ze begrip hebben voor de bezwaren die omwonenden hebben tegen de plannen, maar dat het algemene belang de doorslag geeft om voor dit plan te stemmen. Er is nu eenmaal een grote behoefte aan nieuwe huizen in Papendrecht. Er komen in totaal 89 appartementen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5