<p>• Het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht.</p>

• Het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht.

(Foto: Aangeleverd)

Maand uitstel voor betalen voor ophalen grof vuil in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht stelt de maatregel om inwoners te laten betalen wanneer grof vuil opgehaald wordt, een maand uit.

Dat heeft wethouder Arno Janssen donderdagavond 27 januari gemeld tijdens de gemeenteraadsvergadering. De fractie van de PvdA had hierover vragen gesteld. Fractievoorzitter Derya Karso vond dat de maatregel om mensen te laten betalen veel te laat werd gecommuniceerd door de gemeente. En het is voor veel mensen onduidelijk welk afval gratis aangeboden kan worden en voor welk afval nu betaald moet worden.

Wethouder Janssen verdedigde zich door te stellen dat er geen enkele discussie of onduidelijkheid gemeld is bij de gemeente, maar hij erkende dat de aankondiging wel erg laat gedaan was. In het Kontakt van komende week (2 februari) wordt de officiële melding gedaan door de gemeente Papendrecht, terwijl de maatregel op 1 februari is ingegaan.

Daarom kondigde wethouder Janssen aan om het tarief van 20 euro voor het laten ophalen van grof vuil, pas in te laten gaan op 1 maart. Een maand later dus. Mensen die nu al betaald hebben voor het laten ophalen van grof vuil, krijgen hun geld terug. De extra maand gebruikt de gemeente ook om nog eens goed duidelijk te maken voor welk afval betaald moet worden en welk afval gratis is. Alle elektrische apparaten zijn namelijk nog steeds gratis en ook als grof vuil gebracht wordt bij het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan, blijft dat gratis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5