• Leo Hartkoren en Theo Wolters van stichting vrienden van Stolpehove en rechts Pieter-Jan Lagerweij, welzijnscoach bij stichting Rivas, locatie woonzorgcentrum de Markt.
• Leo Hartkoren en Theo Wolters van stichting vrienden van Stolpehove en rechts Pieter-Jan Lagerweij, welzijnscoach bij stichting Rivas, locatie woonzorgcentrum de Markt. Foto: Aangeleverd

Officiële overhandiging braintrainer door Vrienden van de Stolpehove

Algemeen 405 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op woensdag 19 januari heeft bij stichting Rivas, op woonzorgcentrum de Markt, de officiële overhandiging van de braintrainer plaatsgevonden.

De stichting Vrienden van de Stolpehove heeft deze braintrainer geschonken aan de bewoners en het personeel van de Markt. Theo Wolters en Leo Hartkoren kwam langs namens de stichting Vrienden van de Stolpehove.

De Braintrainer is een computer waarop verschillende spellen en quizzen kunnen worden gespeeld, maar waarop ook verschillende soorten muziek te beluisteren is. Inmiddels is de braintrainer al zo’n twee maanden actief op de Markt, de bewoners genieten er heel erg van. Voor elke bewoner is er wel een uitdaging, er zitten zes niveaus op de braintrainer, zodat iedereen er mee aan de slag kan gaan.

De Stichting Vrienden van de Stolpehove is in het leven geroepen om het welzijn te bevorderen in de drie Rivas locaties in Papendrecht. Dat kan om kleine dingen gaan zoals bijdrage aan de wensboom en spelen tot televisies, parasols, braintrainers en zelfs in het verleden een rolstoelbus. Regelmatig vindt er overleg plaats met de locatiemanagers om te inventariseren wat de wensen zijn.

Het is iedere keer weer mooi om te zien hoe blij de bewoners met de schenkingen zijn en dat er ook veel gebruik van gemaakt wordt, aldus voorzitter Leo Hartkoren van de stichting. Hij maakt zich echter wel zorgen over het binnenhalen van gelden om een en ander te verwezenlijken. De coronatijd heeft hierbij ook een negatieve invloed op. 

Veel werk wordt gestoken in het zoeken naar fondsen en benaderen van bedrijven maar de resultaten zijn niet hoopgevend. Elke donatie, hoe klein ook, is echter welkom. Voor meer informatie of steun kan contact worden opgenomen met penningmeester Theo Wolters via 06-51311931. Een bedrag storten kan op rekening NL21RABO0302496408 t.n.v. penningmeester stichting vrienden van Stolpehove. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 21 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden