<p>&bull; De bibliotheek is gevestigd in de Rederij.</p>

• De bibliotheek is gevestigd in de Rederij.

(Foto: Bert Bons)

Tinkercad bij Digilab in de bibliotheek van Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de bibliotheek van Alblasserdam wordt op dinsdag 1 februari Digilab gehouden.

Digilab is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en die graag werken met computers. Zij kunnen in de bibliotheek aan de slag met programmeren. Alles komt aan bod: lasersnijder, 3dprinters, vrbrillen en zelfs robots.

Deze keer maak je een 3D tekening met Tinkercad. Dat is een computerprogramma waarmee je coole 3D tekeningen kan maken op de computer. Je maakt een tekening door verschillende blokken op elkaar te zetten en ze samen te smelten tot één mooi geheel op het einde en dan heb je je voorwerp.

Dat kan op Dinsdag 1 februari van 15.00 tot 17.30 in de bibliotheek van Alblasserdam. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek. De prijs is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden.

Elke dinsdagmiddag is het digilab open. Om de vier weken is er Digilab PRO. Deze lessen worden samen met LexLab gegeven. Om de vier weken is er Digilab Crea. Maak de tofste racebaan voor de spherobolt of een mat voor de cubetto. Deze lessen worden gegeven door Marianne Brand van Atelier Erbij Om de 14 dagen is er Digilab DIY. Dat is een open inloop van het digilab voor jong en oud. De inloop is gratis. Kijk op de website voor de data, tijden en entreeprijs

Het Digilab zoekt nog een vrijwilliger die helpt bij de voorbereidingen van het Digilab. Voor meer informatie of aanmelding: igoeree@debibliotheekaanzet.nl of 088-2425074.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5