<p>• Dirigent André Vis.</p>

• Dirigent André Vis.

(Foto: Jenny Audring / Maurice Haak)

Oratorium Vereniging Ridderkerk start weer met repeteren

  •   keer gelezen

RIDDERKERK/REGIO • Eind vorig jaar is de Christelijke Oratorium Vereniging Ridderkerk weer begonnen met het bijeenkomen en repeteren na een lange periode van onzekerheden rondom vele lockdown maatregelen.

Wij hebben helaas afscheid moeten nemen van onze dirigent Hans Cok, die na tien jaar C.O.V. met een welverdiend pensioen is gegaan. Voor het bestuur de taak om op zoek te gaan naar een vervanger. Gelukkig is de zoektocht helemaal naar wens verlopen en is ons koor vanaf oktober 2021 een dirigent rijker; André Vis, organist en dirigent van diverse (oratoria) koren, heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is onder andere oprichter van projectkoor Capella Sine Nomine uit Den Haag.

Woensdagavond 6 oktober vorig jaar is André Vis enthousiast begonnen met het inzingen van wat bekende liederen om de stemmen weer wat te laten wennen na zoveel tijd. Maar al snel werd er gesproken over een groot stuk om in te gaan studeren, zodat er weer toekomstplannen gemaakt konden gaan worden. Ons koor treedt nu eenmaal graag op met een jaarlijks concert in De Levensbron. Helaas kwam er eind van het jaar weer een lockdown en lag alles weer even stil.

Maar nu dan weer van start met André Vis en het repeteren van Mendelssohns Elias. Een groot koorwerk waar weer heerlijk op gestudeerd kan gaan worden. De koorleden zijn enthousiast aan de slag gegaan met dit prachtige werk en hopen op een jaar vol zangplezier met elkaar. Er zijn wel strikte maatregelen waar men zich aan moet houden. Deze regels worden aangepast na iedere wijziging vanuit de regering en het RIVM. Het afstand houden en plaatsing op 1,5 meter afstand tijdens het zingen maakt het mogelijk om samen de draad weer op te pikken.

Belangstellenden zijn welkom om mee te zingen als projectlid. Het is mogelijk om langs te komen en sfeer te proeven tijdens de repetities in De Levensbron aan de Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk op woensdagavond om kwart voor acht. De repetities duren tot tien uur. Er is voldoende parkeergelegenheid en het openbaar vervoer stopt voor de deur. Op dit moment heeft het koor enkele leden uit Alblasserdam en dit zou best mogen worden uitgebreid.

Voor meer informatie of aanmelding: www.covridderkerk.nl of Hennie Schreuder via secretaris@covridderkerk.nl of via 06-20923691.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5