•Anet aan het opruimen.
•Anet aan het opruimen. (Foto: Aangeleverd)

Twee keer zoveel afval ingezameld bij opruimactie in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De opruimactie van Alblasserdam Schoon, die afgelopen zaterdag 15 januari gehouden werd in Alblasserdam, heeft veel meer afval opgebracht dan de vorige keer.

Dat meldt organisator Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon, die de periodieke actie coördineert. Er werd maar liefst 480 kilo afval ingezameld. Peter: “Daar ben ik toch wel van geschrokken, want dat is twee keer zoveel als afgelopen september. Dan ga je jezelf toch afvragen hoe zoiets kan.”

Peter heeft wel enkele suggesties voor de vele extra kilo’s afval die zijn gevonden. Alle bossages zijn veel opener, dus daar werd veel gevonden. En: “Alles was nat, dus er komt daardoor iets meer gewicht in de zakken.” Verder werd er nog wat rotzooi van het vuurwerk opgeruimd.

“Aan de andere kant is het overduidelijk dat er bijna geen petflesjes meer liggen, maar daardoor juist weer veel meer blikjes. Het statiegeld werkt hier dus prima”, concludeert Peter. Al met al vindt hij het best wel zorgwekkend hoe we met onze eigen omgeving omspringen.

“Wel heel fijn is het feit dat de vaste sponsors McDonald’s, Plus Van Holten en bakker J. van der Wegen de actie blijven steunen.”

Gevonden fiets verdwenen
Verder zoekt Peter nog hulp bij een vreemde vondst die ineens verdwenen bleek te zijn. Peter: “Ik kreeg een app van een deelnemer dat hij met zijn zoon een vrij nieuwe fiets uit de singel op het kruispunt van Eesterensingel/Plantageweg had gevist en in het gras had gelegd nabij de bushalte met het fietsenrek. Ik zou de fiets met de bus oppikken, maar toen ik daar wat later kwam, was er geen fiets meer te vinden. Het is een hele opvallende fiets. De vraag is nu of de rechtmatige eigenaar de fiets heeft weggehaald of iemand die zijn kans schoon zag.”

Peter van der Spoel hoort het graag. Melden kan via zijn website www.alblasserdamschoon.nl of 06-81193631. Een afbeelding van de fiets zit bij het artikel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5