• Maurtits Poirot.
• Maurtits Poirot. Foto: Aangeleverd

Maurits Poirot nieuwe voorzitter van de Voedselbank Dordrecht

Algemeen 545 keer gelezen

DORDRECHT/PAPENDRECHT • Het bestuur van de Voedselbank Dordrecht heeft per 12 januari 2022 Maurits Poirot benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van Matthijs van Muijen die sinds 2014 een mooie bijdrage heeft geleverd aan de uitbouw van de organisatie.

Maurits, met zijn ervaring als directeur en manager bij verschillende zorgorganisaties, onder meer in Papendrecht, en zijn grote hart voor het sociaal domein, vormt een mooie aanvulling op het bestuur van de voedselbank. Maurits heeft naast zijn werkervaring op strategisch niveau, bestuurlijke ervaring in de regio en hij woont in Dordrecht. Sinds korte tijd is hij met pre-pensioen. Daardoor heeft hij ook voldoende tijd om als voorzitter aan de slag te gaan.

“De Voedselbanken hebben de uitdaging om de mensen die onder onze radar in armoede leven, te bereiken. Daar wil ik me graag met de gemeente en andere partners die opkomen voor deze doelgroep, sterk voor maken”, aldus Maurits. “Wat ik zo mooi vind, is dat het huidig bestuur en de vrijwilligers deze voedselbank runnen als een maatschappelijk bedrijf. Inkoop, dienstverlening, logistiek, fondsenwerving, HR, communicatie. Echt heel bijzonder, vind ik het, dat iedereen dit vrijwillig en zo professioneel doet. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de plannen om meer mensen te bereiken en in te spelen op de vraag naar maatwerk. Ik heb er enorme zin in en hoop snel live kennis te maken met iedereen.”

De Voedselbank Dordrecht gaat voedselverspilling tegen en helpt arme gezinnen met een wekelijks voedselpakket. Momenteel maken er ongeveer 350 gezinnen in Dordrecht gebruik van de Voedselbank. We verdelen het voedsel dat we krijgen van supermarkten en ondernemers in de regio op zes uitdeelpunten verspreid over de week. De Voedselbank Dordrecht is een vrijwilligersorganisatie met ongeveer 165 vrijwilligers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden