Foto: Aangeleverd

Ruim 1 miljoen euro winst voor Stichting Woord en Daad Winkels

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Woord en Daad Winkels mag, ondanks een jaar met veel beperkende maatregelen, over 2021 een forse winst noteren van ruim 50 procent. De winst van Stichting Woord en Daad Winkels van meer dan 1 miljoen euro komt ten goede aan onderwijs-, agrarische, noodhulp- en waterprojecten in 14 landen. In Alblasserdam is in het afgelopen jaar een Woord en Daad Winkel geopend.


Het jaar 2021 begon met een sluiting van twee maanden ten gevolge van de coronamaatregelen. Aan het einde van het jaar werden de winkels opnieuw gesloten.

Veel aanpassingen
Arco Sturm, manager Winkels: “We hebben in het afgelopen jaar, net als veel andere winkels, met vele aanpassingen te maken gehad: we werkten met reserveringen, moesten het aantal klanten reduceren met een mandjesbeleid, lokaal bleven winkels soms gesloten door ziekte in de vrijwilligersgroep, koffietafels moesten dicht… Dat alles heeft een enorme flexibiliteit gevraagd van onze vrijwilligers. Hulde aan alle vrijwilligers en de winkelbesturen die zich met zoveel motivatie bleven inzetten. De groei in winst naar een bedrag van ruim 1 miljoen euro betekent een prachtige beloning voor het vele werk dat zij verzetten.”

“Vrijwilligerswerk in de kringloopwinkel is een mooie uitdaging. Je mag samen met andere vrijwilligers, elk met zijn of haar eigen talenten, bezig zijn voor onze verre naaste”, aldus één van de enthousiaste vrijwilligers.

50 procent groei
In 2021 groeide de winst met een percentage van ruim 50 procent. Stichting Woord en Daad Winkels breidde uit met twee nieuwe winkels, in Alblasserdam en Soest, naar een totaal van 29 winkels. Ook het aantal vrijwilligers groeide; inmiddels zijn ruim 1600 vrijwilligers voor Woord en Daad Winkels actief.

Iedere (kringloop)winkel kiest een eigen project waarvoor zij de winst bestemt. De winst komt ten goede aan projecten die Woord en Daad met verschillende consortia uitvoert in Azië, Midden-Amerika en Afrika.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5