• De kieslijst van D66 Papendrecht.
• De kieslijst van D66 Papendrecht. (Foto: Aangeleverd)

D66 Papendrecht maakt kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen bekend

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • D66 Papendrecht heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart dit jaar bekendgemaakt. Trijntje van Es voert de lijst aan, net als vier jaar geleden.


“Ik ben ontzettend trots dat we zo’n fantastische groep mensen hebben”, aldus Trijntje van Es. “Veel jonge en energieke Papendrechters die zich willen inzetten voor een betere toekomst van onze gemeente, aangevuld met mensen met veel kennis en ervaring. Maar, wat ik vooral geweldig vind, is het enthousiasme van iedereen om zich in te zetten voor een modern en progressief Papendrecht. Dat hebben we zó nodig: nieuwe plannen voor onze gemeente, vertrouwen in elkaar en vrolijkheid. We gaan er iets moois van maken!”

De kieslijst werd onlangs vastgesteld door de Papendrechtse leden van D66 via een fysieke ledenvergadering en e-voting. Op nummer 2 van de D66-kieslijst staat Niels van Heteren, die de afgelopen jaren al in commissies van de gemeenteraad actief was. Hij start binnenkort als jonge ondernemer op de Meent met een drankenspeciaalzaak en proeflokaal en is vrijwilliger bij Buddies HandicapNL en VV Papendrecht.

Op nummer 3 staat Daan Snaathorst, half gepensioneerd adviseur en interim-manager op het gebied van Logistiek en Transport en vrijwilliger bij Sterk Papendrecht. Op nummer 4 staat de jongste kandidaat van de D66-lijst: Iza Stoop van 20 jaar, die nog thuis woont, student is op de Pabo aan de Hogeschool Rotterdam en vooral wil opkomen voor de belangen van jongeren in Papendrecht. Op nummer 5 staat Yorick Hardenbol-Kroek, die vanaf volgende maand als fiscalist start bij de Belastingdienst, directie grote ondernemingen. In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij Scouting van Brederode.

Daarna staan Papendrechters op de lijst die al langere tijd actief zijn voor D66. Zij werken bij een duurzaamheidsbedrijf, als beleidsmedewerker, als ondernemer of werkten eerder in het onderwijs, de zorg en bij de politie. Voormalig wethouder Joke Reuwer sluit de lijst als lijstduwer. Het huidige raadslid Rens van Hal doet een stap terug en staat op nummer 10 van de kieslijst.

Het verkiezingsprogramma getiteld ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’, wordt later deze maand in een algemene ledenvergadering vastgesteld en is daarna te vinden op de website: papendrecht.d66.nl. De standpunten zullen ook regelmatig geplaatst worden op social media @D66Papendrecht.

“Over de inhoud van het programma kan ik helaas nu nog niet teveel zeggen,” aldus Trijntje van Es. “Daar wordt eerst over gestemd door de leden. Zeker is wel dat we veel mooie nieuwe plannen hebben met betrekking tot duurzaamheid, leefbaarheid, bereikbaarheid, onderwijs, zorg en wonen in Papendrecht. We zetten ons in voor gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie dat nodig heeft.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5