• Een overzicht van de gedoneerde kleding door particulieren en het Makadocentrum.
• Een overzicht van de gedoneerde kleding door particulieren en het Makadocentrum. (Foto: Aangeleverd)

Kledingbank blij met inzameling feestkleding bij Alblasserdamse bibliotheek

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Kledingbank in Alblasserdam is blij met de actie van de Alblasserdamse bibliotheek om feestkleding in te zamelen.


Dat initiatief had het bestuur van de bibliotheek overigens gekoppeld aan een verzoek aan de Kledingbank om op donderdag 25 november een presentatie te verzorgen over het wel en wee van een Kledingbank. Hiertoe was voorzitter Wim Vos uitgenodigd. Hij deed uitgebreid verslag van het ontstaan van de Kledingbank tot aan het huidige functioneren. Met een tiental vertegenwoordigsters wordt in de voormalige fysiotherapiepraktijk van de heer De Lange elke woensdag kleding gesorteerd en gratis verstrekt aan mensen die niet de middelen hebben om dit te kopen. 

Sinds de oprichting op 27 juli 2018 voorziet deze instelling in een steeds groter wordende behoefte. Inmiddels maakt de Kledingbank deel uit van het Platform Geldzaken in Alblasserdam, waarin alle hulpverlenende instanties samenwerken. 

Een belangrijke blokkade vormt het AVG waardoor om privacy redenen geen rechtstreeks contact kan worden gelegd met die mensen die het zo hard nodig hebben. Nu doet, veelal door valse schaamte, deze groep mensen zichzelf tekort. De Kledingbank heeft de mogelijkheden om deze mensen te helpen, de gemeente voorziet in de financiering door toekenning van de waarderingssubsidie en de vrijwilligsters verrichten wekelijks erg dankbaar werk.           

Dat de bibliotheek in de afgelopen week de mogelijkheid heeft geboden aan alle Alblasserdammers om feestelijk getinte kleding te doneren is een prachtig initiatief. Dat de bijeenkomst op donderdag niet mocht rekenen op het gewenste en verwachtte gehoor is treurig, met drie vrijwilligers van de bibliotheek en vier namens de Kledingbank en welgeteld één spontane toehoorder kreeg dit initiatief niet de beoogde aandacht.

Gelukkig was de opbrengst van de gedoneerde kleding wel de moeite waard, zeker ook de donatie namens het Makadocentrum maakt het voor de Kledingbank mogelijk om de komende weken de mensen die het zo hard nodig hebben iets extra’s te bieden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5