<p>• Kees de Ruijter.</p>

• Kees de Ruijter.

(Foto: Aangeleverd)

Wethouder Kees de Ruijter (CU) van Papendrecht neemt een time-out

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Wethouder Kees de Ruijter van de ChristenUnie (CU) heeft eind vorige week een time-out genomen.


Dit heeft hij gedaan naar aanleiding van het verloop van de besluitvorming in de laatste gemeenteraadsvergadering over de huisvesting van het voortgezet onderwijs, meldt fractievoorzitter Jaco van Erk van de ChristenUnie aan de overige gemeenteraadsleden.

Hoge kosten
In die vergadering stond de huisvesting van de scholen voor voortgezet onderwijs op de agenda. Tijdens die vergadering bleek dat veel raadsleden aanhikten tegen de hoge kosten van nieuwbouw voor beide scholen. Naar verwachting gaat dat 80 tot 100 miljoen euro kosten.

De fractie van D66 kwam daarom tijdens die vergadering met een alternatief plan: geen nieuwbouw maar alleen een opknapbeurt voor beide scholen én nieuwbouw voor De Lage Waard aan de Keizerweg. Die school zou dan gebouwd moeten worden bij de vestiging aan de Vijzellaan. 

Deze variant, die door D66 ‘Plan B’ werd genoemd, kost ongeveer de helft van het oorspronkelijke plan om beide scholen volledig nieuw te bouwen.

Moeite
Uit de melding van de time-out voor wethouder Kees de Ruijter blijkt dat hij moeite heeft met deze gang van zaken. Als wethouder van onderwijszaken heeft hij de nieuwbouwplannen uitgewerkt. Nu zou hij tegelijk met de ontwikkeling van het oorspronkelijke plan, ook aan de slag moeten met een ander, parallel plan.

Naar aanleiding van de time-out van wethouder De Ruijter hebben de coalitiepartijen deze week met elkaar gesprekken gevoerd. Naar verwachting is er voor de raadsvergadering van komende donderdag 2 december een uitkomst van dit beraad, meldt Jaco van Erk.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5