<p>&bull; Het fietspad van de N3-brug wordt gerenoveerd.</p>

• Het fietspad van de N3-brug wordt gerenoveerd.

(Foto: Petra Scheurwater)

Zorgen over afsluiting Papendrechtse brug; fietsers moeten half uur omrijden

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse politiek maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van de afsluiting van de N3-brug bij Papendrecht voor fietsers. Zij moeten een half uur omrijden.


Van 31 januari tot eind april 2022 is het fietspad op de Papendrechtse of Merwedebrug bij de N3 in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Rijkswaterstaat vervangt de oude houten balken en brengt een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkomen bij het verwijderen van de balken. De nieuwe houten balken worden voorzien van een nieuwe, rode asfaltlaag. Hiermee is het fietspad weer comfortabel bruikbaar voor de komende jaren.

Fietsers en bromfietsers moeten omrijden, waarbij de extra reistijd voor fietsers ongeveer een half uur zal zijn. De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) stelde hierover vragen tijdens de commissievergadering Samenleving van woensdag 24 november.

Wintermaanden
De partij is blij met de reparaties aan de brug, omdat die nodig zijn, maar dat betekent wel dat er in de wintermaanden circa een half uur extra reistijd genomen moet worden voor mensen, inwoners van Papendrecht, die van de (brom)fiets gebruik moeten maken om over de rivier te komen. Wanneer het glad wordt, vindt de OP dat geen gewenste situatie.

De partij vraagt zich af of de gemeente Papendrecht bereid is om de veerpont tussen Papendrecht en Dordrecht (de Waterbus) extra diensten te laten maken, zodat ook mensen die ’s avonds nog de oversteek moeten maken, hiervan gebruik kunnen maken.

Waterbus
“Is de gemeente Papendrecht bereid om de mensen, denk hierbij ook aan kinderen die met de fiets over de brug naar school gaan, die normaliter reizen via het fietspad op de brug over de rivier de kosten te vergoeden van de oversteek met de Waterbus?”, vroeg Martijn Hardam van OP tijdens de commissievergadering aan het gemeentebestuur.

Ook wil OP weten wat het college geregeld heeft om de mensen die over de brug moeten fietsen of met de brommer gaan, te ontzorgen. Met name voor kinderen die naar Dordrecht naar school gaan, vroeg OP aandacht. De partij vraagt zich af of zij in aanmerking zouden moeten komen voor gratis vervoer met de Waterbus.

Verplaatsen naar de zomer
Verder wil OP weten waarom niet overwogen is om deze werkzaamheden in de zomermaanden te laten plaatvinden. Hardam: “Is het alsnog mogelijk deze werkzaamheden naar de zomer van 2022 door te schuiven?”

Wethouder Pieter Paans realiseerde zich de impact van de werkzaamheden en wat dat teweeg brengt voor fietsers en bromfietsers. “De vele vragen zijn terecht. We komen er schriftelijk op terug”, beloofde hij.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5