• Mylene Groeneveld scoort.
• Mylene Groeneveld scoort. Foto: Ruud de Jong

Drechtsteden Handbalsters krijgen geen loon naar werken

Sport 191 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • En weer stond coach Raymond van der Staay met legen handen. Na een attractieve ontmoeting, in eigen hal zonder publiek, was WPK/Westlandia toch met 16-20 Drechtsteden de baas.

De eerste helft van deze leuke wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Verdedigend zat het goed dicht en waren er mooie aanvallen die doeltreffend konden worden afgewerkt. Toch moest er een enkele maal aan de noodrem getrokken worden waardoor de gasten uit Naaldwijk via strafworpen konden scoren. De ruststand was 8-9 en daardoor waren er nog volop mogelijkheden om de einduitslag in het voordeel te kunnen beslissen.

WPK/Westlandia kwam in deel 2 sterk uit de startblokken. Waar Drechtsteden pech had met paal en lat (Lindsey Slot) scoorde zij wel tweemaal op rij (8-11). De rechterhoek speelster van Drechtsteden (Iona Iroftei) kon daarna tweemaal op rij vanuit de hoek de keepster van de tegenstander fraai passeren (11-13). Opnieuw enkele strafworpen tegen zorgde ervoor dat het gat vijf treffers werd (12-17). Drechtsteden vocht zich terug in de wedstrijd met treffers van opnieuw Iroftei en twee benutte strafworpen van Joyce Tarmond (15-18). Helaas kon de aansluitingstreffer niet worden gemaakt. Een gemiste strafworp, twee maal paal en lat en opnieuw moest de ploeg genoegen nemen met een nederlaag.

Ondanks de nederlaag was een ieder toch niet geheel ontevreden met het resultaat. De vele blessures binnen de selectie werden op prima wijze ingevuld door spelers uit het midweekse team. Van der Staay was zich daar na afloop ook van bewust. “Deze invallers zijn speelsters die er bewust voor gekozen om het handbal op wedstrijdniveau vaarwel te zeggen en met vriendinnen in de midweekse competitie te gaan spelen. We zijn dan ook blij dat ze vandaag hebben ingevallen, maar het is wel zonde dat ze er niet elke week bij kunnen zijn. Speelsters met veel ervaring die deze jonge ploeg goed kan gebruiken. We hebben hard gewerkt, maar geen loon naar werken gekregen. Na grote nederlagen voelde het vandaag bijna als winnen, was er spelvreugd maar bleven we wel met lege handen achter.” 

Door deze nipte nederlaag blijft de ploeg met 0 uit 5 op de laatste plek. Zondag wacht een zware tegenstander als de ploeg op bezoek gaat bij Feyenoord 2. Om 12.10 uur wordt er gestart in de Wielewaal in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden