Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lezen ‘Over de grens’ in de bibliotheek van Alblasserdam

Algemeen 130 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In november leest heel Nederland één boek. Leden krijgen dit boek cadeau van Bibliotheek Aanzet. In de bibliotheek in Alblasserdam worden er in november allerlei extra activiteiten gedaan.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar, is de mening van de bibliotheek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Het thema van Nederland Leest 2021 is ‘Over de grens’. Aangezien iedereen in het afgelopen jaar weinig heeft kunnen reizen, laat dit thema zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren.

Verhalenverteller
Op donderdag 11 november van 15.00 tot 17.00 uur neemt Verhalenverteller Nico van Lent, afgestudeerd aan de Vertelacademie in Utrecht en aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (afdeling Storytelling) in Lier (België), bezoekers van de Rederij mee op wereldreis. Het gaat dan om verhalen van overal ter wereld. Verhalen uit bijvoorbeeld Engeland, Japan, of uit de Arabische of Joodse cultuur. Voor de beeldvorming, Nico van Lent leest niet, hij vertelt de verhalen uit het hoofd al wandelend door de ruimte. Hij gebruikt heel zijn lichaam, gebaren en mimiek zodat hij het verhaal kan ondersteunen en inkleuren.

Speciaal voor jongeren is er een regio brede wedstrijd. De bibliotheek roep jongeren op een eigen spoken word/rap/hip hop/gedicht te laten schrijven en op te nemen met het thema: Over de grens of Over je eigen grens. De video kan naar bibliotheek aanzet worden verstuurd en het winnende stuk wordt opgevoerd tijdens de In gesprek met de Stad van november. Deadline voor het insturen is 14 november.

Virtual Reality
Dinsdag 30 november kan men tussen 14.00 tot 16.00 uur vanuit de stoel met behulp van een VR bril van het Digilab ook een bezoekje over de grens maken. Er kan dan een bezoekje gebracht worden aan een natuurpark zoals de Serengeti of langsgegaan worden in Berlijn. De mogelijkheden van deze VR bril zijn eindeloos en zien er zo realistisch uit dat men het gevoel heeft daadwerkelijk een bezoekje over de grens te hebben gebracht.

Voor meer ( praktische) informatie over de wedstrijd of de activiteiten: www.bibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden