• Kees van der Staaij, Ardjan Boersma en Julie Meerveld van Alzheimer Nederland op bezoek bij Odensehuis Papendrecht.
• Kees van der Staaij, Ardjan Boersma en Julie Meerveld van Alzheimer Nederland op bezoek bij Odensehuis Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Tweede Kamerlid Kees van der Staaij op bezoek bij Odensehuis Papendrecht

Algemeen 528 keer gelezen

PAPENDRECHT • Alzheimer Nederland nodigt verschillende Tweede Kamerleden uit op werkbezoek in Odensehuizen voor mensen met beginnende dementie en geheugenverlies. Kees van der Staaij en Ardjan Boersma werden in dat kader gastvrij ontvangen in het Odensehuis Papendrecht.

Tijdens het werkbezoek zien politici wat er nodig is om de dementiezorg en -ondersteuning te verbeteren én waar mensen met dementie tegenaan lopen en behoefte aan hebben.

Steeds moeilijker
Kamerlid Van der Staaij ziet dat mensen met dementie vaak nog middenin de maatschappij staan, maar dat het geleidelijk steeds moeilijker wordt het dagelijkse leven vorm te geven. Voorzitter van het landelijke platform Odensehuizen Piet Bezemer: “Een ontmoetingsplek zoals het Odensehuis is zo belangrijk, omdat er oprechte aandacht is voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Ook kunnen mensen hier zelf bepalen wat de activiteiten zijn, dat maakt het zo leuk!”

Het Odensehuis biedt een warme ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblematiek of lichte dementie, hun naasten en buurtbewoners. Hierover zegt Julie Meerveld, hoofd belangenbehartiging en regionale hulp bij Alzheimer Nederland: “70 procent van de mensen met dementie woont thuis. Lotgenotencontact en een zinvolle invulling van de dag zijn heel belangrijk voor mensen met dementie. Net als het opbouwen van een sociaal netwerk en iets kunnen doen voor een ander. Dit kan bij het Odensehuis. Door de herkenning van elkaars situatie vind je al snel aansluiting.”

Ontvangst met koffie
Het Odensehuis is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur en ontvangt nieuwe bezoekers met een glimlach en een lekker kopje koffie. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. Het Odensehuis Papendrecht is gevestigd aan de P.S. Gerbrandystraat 31. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.odensehuispapendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden