<p>• De groepsfoto na de ondertekening van het Vitaliteitsakkoord.</p>

• De groepsfoto na de ondertekening van het Vitaliteitsakkoord.

(Foto: Richard van Hoek)

Vitaliteitsakkoord in Papendrecht met ondertekening, ontmoeting en samenwerking

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Een afvaardiging van ongeveer 50 man uit onder meer de sport, het onderwijs, de zorg en welzijn hebben afgelopen maandag 25 oktober het Vitaliteitsakkoord in Papendrecht ondertekend.


Het Vitaliteitsakkoord is in de corona periode volledig digitaal geformeerd. Op maandagavond 25 oktober was het moment daar om elkaar eindelijk fysiek te ontmoeten. Het werd een rijk gevulde avond met een ondertekening, verbinding, ontmoeting en nieuwe samenwerkingen. Drie nieuwe ideeën kregen al aanjaagbudget toegewezen.

De wethouders Pieter Paans en Kees de Ruijter verzorgden de opening in het Sportcentrum. Daarna werd iedereen uitgenodigd om het Vitaliteitsakkoord officieel te ondertekenen en voor de camera plaats te nemen voor het maken van de groepsfoto.

Voor continuering van het Vitaliteitsakkoord is er een stuurgroep geformeerd. De stuurgroep bestaat uit een groep mensen die actief zijn in verschillende sectoren binnen de gemeente. De stuurgroep werd voorgesteld en de werkwijze toegelicht. De stuurgroep leden zijn: Rien Meerman (PTC en voorzitter stuurgroep), Erica Hes (Sterk Papendrecht), Saskia Bishoff (OBS de Wielen), Mariska van Leeuwen (GGD), Herman Nieuwstraten (Odensehuis)2, Marjo Lingsveld (Sportcentrum Papendrecht) en Marvin Straver (Secretaris/aanjager Team Sportservice Papendrecht).

Werkwijze stuurgroep
De stuurgroep beoordeelt binnengekomen aanvragen en adviseert en faciliteert daarbij. Verder bewaken ze de voortgang van initiatieven (uitvoering en financieel) en faciliteren ze om nieuwe ideeën te genereren.

Een aantal aanvragen zijn al binnengekomen, goedgekeurd en al uitgevoerd. Aanvragen van onder andere Fit-Kidz, Odensehuis, Beweegtuin, Sportcentrum Papendrecht, Top Tennis, De Opel Centrale zijn al goedgekeurd en werden kort toegelicht.

Eenzaamheid
Een aantal van bovenstaande goedgekeurde aanvragen omvatten het thema eenzaamheid. De verschillende soorten eenzaamheid, het herkennen en signaleren van eenzaamheid werden door Cora Damsteeg en Art Groenenboom toegelicht.

Nieuwe initiatieven
Hierna was het tijd om tot nieuwe initiatieven te komen. Mensen haakten in kleine groepjes aan bij de verschillende thema’s van het Vitaliteitsakkoord om nieuwe verbindingen te maken en knelpunten te benoemen. Na de pauze kon ieder de aan het begin verkregen sticker plakken bij het beste idee volgens hem of haar. De drie ideeën met de meeste stickers ontvingen direct een cheque met € 500,- aanjaagbudget. Zie hieronder de initiatiefnemers die de aanjaagbudgetten hebben mogen ontvangen.

Na de uitreikingen was het tijd voor netwerken en werden gemaakte verbindingen versterkt. Een geslaagde avond met ondertekening, ontmoeting, verbinding en nieuwe samenwerkingen die tot stand gekomen zijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5