• Patricia van der Put en Suzanne van Rekom, de mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht.
• Patricia van der Put en Suzanne van Rekom, de mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht. (Foto: DK photography)

Leuke activiteiten, een VVV-bon en een lunch voor mantelzorgers in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de Week van de Mantelzorg, vanaf zaterdag 6 november, zijn er leuke activiteiten, ontvangen mantelzorgers onder meer een VVV-bon en kunnen ze aanschuiven bij een speciale lunch in Papendrecht.


Ze kunnen zich daarnaast abonneren op de nieuwsbrief die vier per jaar uitkomt en zijn van harte welkom bij onder meer themabijeenkomsten en cursussen om in balans te blijven.

“Aandacht voelt soms ongemakkelijk voor mantelzorgers en onze dank is niet uit te drukken in een bon of een lunch, maar ze verdienen het juist zo enorm”, vertelt mantelzorgconsulent Patricia van der Put van Sterk Papendrecht.

“Mantelzorgers vinden het vaak heel normaal om zich helemaal in te zetten voor de zorg van naasten. Daarom merken ze soms te laat dat ze teveel van zichzelf vragen en vast lopen. Om dat te voorkomen, richten wij ons de komende tijd in een campagne op hun omgeving. We willen zo nog eens extra laten weten dat we mantelzorgers niet alleen zien, horen en waarderen, maar dat we ze ook op allerlei manieren kunnen helpen en ondersteunen.”

Patricia van der Put vervolgt: “Ik doe het met liefde en vind het eigenlijk heel gewoon om zorg te bieden, horen we vaak. Maar het mag ook een naam hebben en verdient erkenning. Zeker als je weet dat meer dan de helft van de zorg in Nederland in uren uitgedrukt wordt verleend door mantelzorgers, die langdurig en onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking. Het kan bijvoorbeeld gaan om een partner, ouder of kind. Je kunt wel stellen dat de mensen die voor hen zorgen onmisbaar zijn.”

“Mantelzorgers verleggen vaak zonder het te merken hun grenzen. Om te voorkomen dat het ze teveel wordt, kunnen ze bij Sterk Papendrecht onder meer terecht voor informatie en advies en denken we mee over oplossingen voor problemen waar ze tegenaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke vervanging, zodat mantelzorgers op adem kunnen komen. Maar omdat we ze niet allemaal op deze manier bereiken, richten we ons nu op hun omgeving. Zie je dat jouw familielid, vriend, sport, wandel-, kaartmaatje of een andere bekende die mantelzorg verleent het moeilijk heeft, laat het hem of haar dat dan weten. Dat kan met één klik op een knop via www.jijzorgtwijhelpenje.nl (de info op deze website is vanaf woensdag 27 oktober beschikbaar). Ook lees je daar tips over wat je kunt doen voor mantelzorgers in jouw omgeving. Naast onze ondersteuning geeft de gemeente ook graag een blijk van waardering. Tijdens de week van de mantelzorg, vanaf zaterdag 6 november, zijn er leuke activiteiten, ontvangen mantelzorgers onder meer een VVV-bon en kunnen ze aanschuiven bij een speciale lunch.”

Meer informatie is te vinden op www.sterkpapendrecht.nl en www.helpmijzorgen.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5