Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Alblasserdamse Protestants Christelijke Ouderenbond viert jubileum

Algemeen 237 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) in Alblasserdam bestaat 30 jaar. De actieve vereniging telt meer dan 250 leden, variërend in leeftijd van 55 tot boven de 90 jaar.

Omdat er door corona veel minder activiteiten konden plaatsvinden, heeft het bestuur gemeend dit 30-jarig jubileum aan te grijpen voor een feestelijke ledenbijeenkomst op 3 november in Landvast.

Voorafgaand aan een aperitief met veel ruimte voor ontmoeting en een uitgebreid lunchbuffet zullen er enkele herkenbare films worden vertoond en worden enkele leden in het zonnetje gezet.

Na de lunch is er een optreden van Martine Dubois uit Biddinghuizen, een veelzijdige vrouw die veel optreedt in het land met haar harp. In het dagelijkse leven is zij boswachter. Zij heeft haar programma als titel meegegeven: ‘Autumna Creaturae Dei’.

Martine: “De schepping is de volmaakte etalage van Gods grootheid. God laat zich zien in de natuur en je kunt Hem daar ontmoeten. Natuur laat je verwonderen en tot rust komen. Maar natuur is meer dan dat, natuur is eindelijk boeiend en ook vermakelijk”.

In beeld en harpmuziek neemt Martine de aanwezigen mee op een reis door de schitterende herfstnatuur. De dag wordt besloten met een ijsbuffet.

De PCOB wil de eerstkomende jaren het aantal leden verder uitbreiden. Er zijn tal van activiteiten, zoals de maandelijkse ledenbijeenkomsten met veelal een interessante spreker over een actueel onderwerp.

Ontmoeting staat hoog in het vaandel bij de PCOB, een beweging die opkomt voor alle senioren in Nederland en waarin de leden, zelf senior, actief participeren. Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd; het zijn dé kenmerken van de PCOB. Het doel is een maatschappij waarin iedereen met zijn of haar mogelijkheden kan mee doen. De vereniging PCOB wil bijdragen aan een stevige positie van de senioren in de samenleving.

Voor meer informatie: www.pcob-afdeling-alblasserdam.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden