Foto: Aangeleverd

Slagwerkconcert Soli opmaat naar meer spektakel in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zaterdag 23 oktober vulden de klanken van de Melody Percussion Band (MPB) van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam de grote zaal van Landvast. Het aanwezige publiek kon voor het eerst in bijna twee jaar weer luisteren naar de verrichtingen van zowel de MPB als de leerlingen van ‘opstap’ Solid.

Voor opstap Solid was het concert een primeur, zij speelden voor het eerst ook op melodische slagwerkinstrumenten. Onder leiding van dirigent Marleen Brugmans lieten de leerlingen horen ondanks de coronaperiode grote vorderingen te hebben gemaakt.

De MPB, onder leiding van Theo Vet, speelde een gevarieerd programma waarbij voorbereiding op een serie concerten op 14 en 15 januari centraal stond onder andere Phantom of the opera. Hiervoor gaat de MPB in januari samenwerking aan met zanger Francesco Daniel en Marjet Duister. Francesco is bekend van tv programma I want More. Marjet was al eerder te horen bij de MPB in het Top2000 concert.

Het was voor de leden van Soli weer fijn om op te mogen treden voor publiek.

Het volgende concert van Soli Deo Gloria vindt plaats op 6 november. Dan is het weer de beurt aan het fanfare orkest van de vereniging om voor publiek op te treden. In samenwerking met het fanfare orkest van Harmonie Slikkerveer wordt een muzikale avond verzorgd in de Ontmoetingskerk.

Gratis kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van Soli: www.sdgalblasserdam.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5