Foto: Geurt Mouthaan

Regionale bijeenkomsten voor LHBT+ ouderen uit onder meer Papendrecht

  •   keer gelezen

ZWIJNDRECHT/PAPENDRECHT • Welzijnsorganisatie Diverz uit Zwijndrecht organiseert in samenwerking met het Centrum voor levensvragen Dordrecht Gorinchem e.o. maandelijks een regionale bijeenkomst voor LHBT+ ouderen.


“Hoewel we streven naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen gehoord en gezien wordt, is afwijken van de norm niet altijd gemakkelijk”, redeneert Diverz. Uit verhalen van ouderen blijkt dat zij in hun directe omgeving soms weinig anderen kennen die tot de LHTBI+ doelgroep behoren. Sommigen van hen gaan volgens Diverz zelfs terug in de kast uit angst voor pesterijen en uitsluiting op het moment dat zij komen te wonen in een zorginstelling of thuiszorg nodig hebben.

“Daarom is het prettig om jezelf te kunnen zijn, gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en met elkaar een gezellige middag te hebben”, vervolgt Diverz. Deelnemers van de groep komen uit Hardinxveld, Papendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht en zelfs Rotterdam.

De bijeenkomsten zijn altijd op de eerste vrijdag van de maand en starten om 12.00 uur. Er wordt begonnen met een lunch en aansluitend is er een afwisselend programma waarin we elkaar leren kennen en waar gezelligheid voorop staat.

Wie jonger is of door werkzaamheden niet overdag kan deelnemen aan de groep, maar wel interesse heeft, kan dat laten weten. Bij voldoende interesse kan er een groep voor jongeren en/of een groep in de avond gestart worden.

De bijeenkomsten worden elke eerste vrijdag van de maand gehouden van 12.00 tot 15.00 uur in Buurtcentrum Kubiek aan de Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht. Voor meer informatie of aanmelding: Claudia Eijkenloof van welzijnsorganisatie Diverz via 078-6191276.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5