Enkele kinderen van Stuif, met v.l.n.r. Louise, Romy, Emma en Judith.
Enkele kinderen van Stuif, met v.l.n.r. Louise, Romy, Emma en Judith. (Foto: Nanda van Heteren)

Stuif in Papendrecht groot succes: ‘Volgend jaar ga ik zeker weer!’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Sportcentrum Papendrecht was maandag 18 tot en met donderdag 21 oktober de locatie van Stuif. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar konden tussen 10.00 tot 15.00 uur knutselen, spelen en samen activiteiten doen. Met gemiddeld 430 deelnemers per dag spreekt de organisatie van een geslaagde editie. De kinderen hebben dezelfde ervaring.


De elfjarige Judith vindt de springkussens bij Stuif echt een aanrader: “Je kan lekker de hele dag springen en je energie kwijt! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, dan ben ik er zeker weer bij!”

Vriendin Emma van twaalf is ook te spreken over het evenement: “Je kan hier allemaal leuke dingen doen met vriendinnen. De springkussens zijn leuk, maar bijvoorbeeld ook de creatent die buiten staat. Daar kan je knutselen en proefjes doen bij Mad Science.”

Haar twee jaar jongere zusje Louise vindt de rodeostier het allerleukste: “Je kan winnen wanneer je er één minuut op blijft zitten terwijl je je met één hand vasthoudt. Tot nu toe is het mij al zes keer gelukt!”

Romy (11) heeft een goede tip om op de rodeostier te blijven zitten: “Door je benen goed vast te klemmen en mee te bewegen blijf je langer zitten. Daardoor heb ik al vaak gewonnen.”

Elke dag zijn er zes vaste activiteiten en er is een wisselend ochtend- en middagprogramma. Zo kunnen kinderen knutselen, lasergamen, van de stormbaan in het zwembad, dansen, proefjes doen en zich uitleven op springkussens. Elk onderdeel valt bij de deelnemers in de smaak. Zo is het ‘dringen voor de stormbaan’, zijn de kinderen vol lof over de proefjes die zij zelf kunnen doen en zijn zij ‘niet weg te slaan uit de sporthal met de springkussens’.

Marjo Linksveld, coördinator hoofd zwemzaken in de accommodatie en Susanne Boer van jeugd en jongerenwerk Support coördineren het festijn waar per dag ongeveer twintig vrijwilligers ervoor zorgen dat het een onvergetelijke vakantiedag wordt voor zowel de kinderen als voor de vrijwilligers. Linksveld: “Ook wij kijken er elk jaar naar uit om deze herfstweek op deze manier te vullen. Je ziet zoveel blije kinderen die het naar hun zin hebben.”

Boer vult haar collega aan: “Voor ons is het evenement zeker geslaagd. Elk jaar zijn er meer kinderen die komen genieten van onze activiteiten en dat is erg leuk om te zien. We hadden dinsdag zelfs bijna het dagrecord van 457 kinderen verbroken.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5