Afbeelding

Huisbezoek in Papendrecht voor zelfstandig wonende senioren

Algemeen 439 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het komende halfjaar gaat de gemeente alle inwoners van 80 jaar en ouder die zelfstandig wonen een brief sturen met de vraag of ze een gesprek willen over bijvoorbeeld de regelingen en voorzieningen in Papendrecht.

Wie een gesprek wil, kan dat telefonisch laten weten via het telefoonnummer in de brief. Vervolgens bezoeken geschoolde vrijwilligers van Sterk Papendrecht vanaf november de inwoners die hier belangstelling voor hebben om samen te bekijken of en welke ondersteuning hulp kan bieden.

“De gemeente Papendrecht wil inwoners die ondersteuning nodig hebben graag helpen”, legt coördinator van de huisbezoeken Elja den Heijer uit. “Omdat het met het stijgen van de leeftijd soms lastig kan zijn de deur uit te gaan of in de media te volgen wat er allemaal beschikbaar is, willen we het graag zo makkelijk mogelijk maken. Dat betekent dat we langs kunnen komen bij mensen die dat graag willen. Het is namelijk zonde als er hulp en ondersteuning mogelijk is, maar zij daar niet van op de hoogte zijn.”

“De gemeente stuurt daarom eerst een brief. Ontvangers kunnen ons via het telefoonnummer dat in de brief vermeld staat, laten weten dat ze graag verder geholpen willen worden met een huisbezoek. Tijdens dat bezoek neemt de vrijwilliger samen met de inwoner, aan de hand van een vragenlijst, aandachtspunten door op het gebied van onder meer voorzieningen, verenigingen, activiteiten, ontmoetingsplekken, thuiszorg, verpleging, vervoer met de Drechthopper, toegang tot internet en andere informatiebronnen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan aanspraak op financiële toeslagen, koffie-momenten op verschillende plekken in Papendrecht, mantelzorg en tijdelijke vervanging van mantelzorgers, zodat deze er even tussenuit of op vakantie kunnen.”

“Alles mag maar uiteraard hoeft er niets; alles is bespreekbaar, maar we hebben het alleen over aandachtspunten waar mensen zelf behoefte aan hebben. Onze vrijwilligers zijn hiervoor getraind en helpen iedereen graag verder. De uitkomsten van deze huisbezoeken worden weer teruggekoppeld aan de gemeente. Wanneer blijkt dat veel mensen dezelfde wensen en vragen hebben, bekijken we of en op welke manier we daar iets mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de wens om met een rolstoel via een opritje winkels gemakkelijker te kunnen bezoeken.”

Maar ook buiten deze huisbezoeken kan iedereen die vragen heeft over ondersteuning contact opnemen met Sterk Papendrecht via de mail: info@sterkpapendrecht.nl, of een belletje naar 078- 6154741.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden